EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Cili është ndryshimi midis fletëve të zbrazëta të PC dhe materialeve tradicionale të serrave?

Koha: 2018-12-20

Cili është ndryshimi midis fletëve të zbrazëta të PC dhe materialeve tradicionale të serrave?

 

Materialet e përdorura zakonisht për mbulimin e serrave tani përfshijnë kryesisht xham, fletë dhe film i uritur polikarbonat, të cilat kanë performancën më të mirë të izolimeve. Meqenëse shumica e materialeve të mbulimit të serrës janë bërë prej qelqi ose materialeve të tjerë me performancë të ulët të izolimit termik, nxehtësia në serë është e lehtë për t'u humbur. Në mënyrë që të ruhet rritja normale e kulturave serë, harxhohet shumë energji, dhe kostoja e energjisë është rritur në vitet e fundit.

Me performancën e saj të shkëlqyeshme të izolimit termik, fletët e zbrazëta të polikarbonatit gradualisht aplikohen në serra më moderne. Krahasuar me qelqin dhe materialet e tjera me efektshmëri të ulët që mbulojnë serrat, fletët bosh të polikarbonates kanë konsumin më të ulët të energjisë për njësi, me 50% më pak konsum energjie se serrat e zakonshme të qelqit.

Transmetimi është një tjetër faktor kryesor për të vlerësuar performancën e serrës. Siç është e njohur për të gjithë, fleta e zakonshme e zakonshme e polikarbonateve të përdorura për një kohë të gjatë, janë të prirur për problemin e zverdhjes, gjë që ndikon në serën e tejdukshme ndaj cilësisë së dritës, kjo është gjëja më dhimbje koke, rritësit e luleve sepse anthurium, ananasi dhe kështu me radhë lulja me vazo të pasura ka një kërkesë shumë të lartë për ndriçimin, drita e pamjaftueshme do të ndikojë në cilësinë e luleve, bëhet një nga arsyet që prodhuesit të braktisin përdorimin e fletës së zgavërve të polikarbonateve.

transmetueshmëria e fletës së zbrazët të polikarbonatit mund të arrijë 85% ose keshtu, miratoi përmirësimin me të cilin lufton rrezet ultraviolet, sepse kjo është e gjatë, gjithashtu nuk do të tregojë të verdhë nën rrezet ultravjollcë irradiation, përdorim 20 vite që nuk duken të verdha as. Kjo i lejon asaj të sigurojë rrezet e diellit të mjaftueshme për serën, duke siguruar kushte më të larta rritjeje për shumë lule të klasës së lartë, dhe duke siguruar që bimët të rriten mirë dhe me shkëlqim.

Shumë serra të prodhimit të luleve në Holandë përdorin këtë fletë të zbrazët prej polikarbonatit si mbulesë, të cilat mund të prodhojnë lule me cilësi të lartë gjatë gjithë vitit. Për shembull, në Hollandë, serra e parë novatore e prodhimit të energjisë në Kinë, 26,000 metra katrore fletësh bosh polikarbonate u përdorën si material mbulim. Edhe në kushte të vështira të mjedisit të tilla si rrezet e diellit të ftohtë ose tepër të fortë, fletët e zbrazëta të polikarbonatit ende rriten mirë.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja