EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Cila është arsyeja e çmendjes së fletëve të ngurta polikarbonat?

Koha: 2019-01-23

Cila është arsyeja e çmendjes së fletëve të ngurta polikarbonat?

 

Plasaritja e fletëve të ngurta polycarbonate shkaktohet kryesisht nga:

1. Lënda e parë e fletë të ngurta polikarbonate është pjesë e ndryshme ose e njëjta pjesë e peshës molekulare të lëndës së parë është e ndryshme, në procesin e përpunimit të fuqisë së lëvizjes molekulare është e ndryshme, në mënyrë që të ketë stres të brendshëm në pjatë, sapo të ngrohet ose të ftohet, një herë duke përkulur deformimin ose vrimat e forcës së jashtme dhe kështu me, fleta e ngurtë polikarbonate do të duket shkallë të ndryshme të çarjeve.

2. Grimcat e lëndës së parë të pllakës në procesin e përpunimit, nëse temperatura e cilindrit mekanik është shumë e ulët, në mënyrë që të shkrihet në të lëngshme lëndë të parë injektim në myk kokë vrimë temperaturën e bërthamës është shumë e ulët, në mënyrë që procesi i formimit të pllakave të shfaqet në shkallë të ndryshme të gravitetit të brendshëm, më në fund pllaka është e lehtë për t'u çarë, duke rezultuar në shfaqjen e pllakës së thyer.

3 Fletët e ngurta të polikarbonateve hasën acid dhe korrrosion alkali, lehtë për të çuar në plasaritje, sepse materiali PC është vetëm pak rezistent ndaj acidit dhe alkali, niveli i lartë i acidit dhe materialit alkali do të shkatërrojë drejtpërdrejt strukturën molekulare të pllakës së shkaktuar nga pllaka e thyer.

4. Mjedisi rrethuese i fletës së ngurtë polikarbonate ndotja dytësore e prodhimeve industriale, të tilla si: vaj për thartje bërryli, material ndryshku, klorofenoli dhe substanca të tjera janë të lehta për të shkaktuar pllakën plasëse të fletës së ngurtë polycarbonate, sepse këto substanca do të zbërthejnë strukturën e fletës së ngurtë polikarbonat, kështu që do të ketë shkallë të ndryshme të çarjes.

5 Sipërfaqe anti-ultravjollcë me fletë të ngurta polikarbonate në procesin e instalimit u shfaq me kokë poshtë, në mënyrë që vera rrezatim i fortë ultravjollcë të thyejë pllakën, duke rezultuar në shkallë të ndryshme të plasaritjes së pllakës.

6 Polycarbonate fletë të ngurta sipërfaqe uv coating nuk është i kualifikuar, Është, nuk e arrinte trashësinë e pritur, (në rrethana normale trashësia e 50 mikrona, për të arritur 7 vite apo më shumë në kushte normale të dritës së indeksit të verdhë) pllaka të tilla janë të lehta për t'u rrezatimit ultraviolet gradualisht plakjes, pjata e fundit është e lehtë të thyesh çarjet.

7. Fleta e ngurtë polikarbonat shkel procesin manual të ndërtimit në procesin e instalimit, siç janë vrimat e shpimit në pjesën e përkuljes, në mënyrë që pllaka të duket shkallë të ndryshme të plasaritjes.

8 Vendi i bashkimit të fletës së ngurtë të polikarbonatit dhe fletës së ngurtë polikarbonat duhet të rezervohen në përputhje me trashësinë e ndryshme të hapësirës së hendekut të pllakës nuk është e njëjtë, përndryshe zgjerimi termik do të shfaqet kur tensioni tympani është shumë i madh dhe deformimi plasës, më në fund pllakë e thyer.

9 Fletë e ngurtë polikarbonat në procesin e instalimit nuk mund të jetë shumë e gjatë, normalja brenda 6 metra, ose do të shfaqet kur nxehtësia rritet dhe i ftohti tkurr pllakën e çarë.

10 Fletë e ngurtë polikarbonat në procesin e instalimit nuk mund të luajë shumë vida, në përgjithësi për metër katror për 3–5 vidha, vidhat nuk mund të jenë shumë të ngushta, pllaka e kontaktit me gasketin e vidhosur do të ndalojë, përndryshe do të jetë e lehtë të shfaqet plasaritje e pllakave të çara.

11 Polycarbonate solid sheet gap duhet të përdorë ngjitës neutral ose asnjanës rezistent ndaj motit, nuk duhet të vendosni pllakën rreth vulës fikse të ngjitësit të strukturës neutrale, përndryshe pllaka është e prirur të plasaritet pllaka e plasaritur.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja