EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Lufta tregtare Sino-SHBA ose ndikimi në polikarbonate (PC) çmimet

Koha: 2018-11-19

Lufta tregtare Sino-SHBA ose ndikimi në polikarbonate (PC) çmimet

Kohët e fundit, çmimi i tregut i polikarbonatit (PC) ka mbetur në një nivel të lartë. Aktualisht në tregun aziatik, çmimi për ton polikarbonat ka arritur në mes $3,800 dhe $3,900. Çmimi u rrit me rreth 5% nga shkurti. Për shkak të dështimit të pajisjeve të prodhimit në Amerikën e Veriut dhe vonesës së projekteve të reja në Kinë, mungesa e stoqeve të PC mund të vazhdojë. Si rezultat, çmimet ka të ngjarë të rriten më tej.

Meqenëse kërkesa për lëndën e parë të saj bisphenol A nuk pritet të ndryshojë ndjeshëm, çmimi i bisphenol A nuk pritet të rritet në të ardhmen. Ndërsa lufta tregtare Sino-SHBA vazhdon të nxehet, Kina vendos tarifa hakmarrëse ndaj kimikateve amerikane. Kjo i bën materialet e PC të SHBA gjithashtu brenda fushës së kompensimit të tarifave amerikane. Bashkuar me shfaqjen e materialeve të reja, nuk do të ketë ndryshime të mëdha në kërkesën për PC në afat të shkurtër.

Që nga fërkimi tregtar Sino-SH.B.A., Kina ka vendosur tarifa për 44 produkte kimike në Shtetet e Bashkuara, përfshirë propanin e lëngëzuar, polietileni, akrilonitrile, lubrifikantë, rrëshira epokside, shirita me fletë filmi polietileni terephtalate, Poliamid-6, 6 feta, etj. Midis tyre, polikarbonati është gjithashtu në listë.

Kimikatet janë një nga eksportet përfaqësuese të Shteteve të Bashkuara. In 2017, vlera e kimikateve amerikane të eksportuara në Kinë llogaritet 10% të eksporteve totale të Shteteve të Bashkuara. Nëse do të përfshiheshin produkte plastike, pNëporcioni u rrit në 14%. In 2017, Eksportet amerikane të kimikateve dhe plastikës në Kinë arritën në 21.5 miliardë dollarë, tejkaluar shumë 19.5 miliardë dollarë amerikanë në eksportet bujqësore gjatë së njëjtës periudhë. Kimikatet e Kinës të dërguara në Shtetet e Bashkuara llogariten vetëm rreth 3% të totalit.

Sipas 2016 të dhëna, kërkesa globale për polikarbonat do të rritet deri në 4%-5% në vit, ndërsa shkalla e rritjes së furnizimit në pesë vitet e ardhshme do të jetë vetëm rreth 2.9%, e cila nuk do të jetë në gjendje të plotësojë kërkesën në një periudhë afatshkurtër. Tregu i polikarbonatit në Azi është i madh. Vitet e fundit, me rritjen e klasës së mesme në Kinë dhe kërkesën e madhe për materiale të përparuara të shkaktuara nga shpërthimi i automobilave dhe ndërtimit, polikarbonati është një prej tyre, polikarbonat. Në industrinë elektrike dhe elektronike dhe automobilistike, proporcioni është 40% të 50%. Përdorimi i Kinës në këtë fushë ka të bëjë vetëm me 10%. Elektrike, industritë elektronike dhe automobilistike janë industria shtylla e zhvillimit të shpejtë të Kinës. Në të ardhmen, këto fusha do të jenë polikarbonate. Kërkesa për esterë do të jetë e madhe. Kina ka një sasi të madhe automobilash dhe një kërkesë të madhe, kështu që aplikimi i polikarbonatit në këtë fushë është jashtëzakonisht premtues.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja