EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Korporata e Industrive Themelore Saudite: Zgjeroni më tej bazën e investimeve në Kinë

Koha: 2018-10-26

Korporata e Industrive Themelore Saudite: Zgjeroni më tej bazën e investimeve në Kinë

 

Korporata e Industrive Themelore Saudite (SABIC), një Pasuri 500 kompani që shfaqen në Gadishullin Arabik, gjithnjë e më shumë po mbështetet në tregun kinez. Si drejtuesi i këtij gjigandi kimik, Drejtori i Përgjithshëm Global i 2017 Forumi Guangzhou Fortune, Jusuf Al-Baiyan (në tekstin e mëtejmë referuar si â € œYousufâ €), shprehu vizionin e SABIC për të zgjeruar më tej investimet e saj në Kinë në të ardhmen. Ai i tha Gazetarit të Parë Financiar se "në të ardhmen, SABIC duhet të përqëndrohet në bërjen e një pune të mirë në Kinë dhe të rrisë volumin e investimeve të aseteve fikse në Kinë."


Gazetari i Parë i Lajmeve Financiare mësoi nga të dhënat zyrtare se Kina është bërë një nga tregjet më të rëndësishme strategjike të SABIC, dhe tregu kinez aktualisht kontribuon gati 20% të të ardhurave globale të shitjeve të SABIC. Sipas të dhënave të lëshuara nga Federata e Industrisë Kimike të Naftës dhe Kinës, që nga gushti 2017, Industria kimike e Kinës arriti një vlerë prodhimi të 961.5 miliard dollarë amerikanë, një rritje thelbësore e 14.2%. Nga kjo perspektivë, tregu kinez ka potencial dhe vrull të mjaftueshëm për të vazhduar të jetë motori i rritjes për zhvillimin global të biznesit të SABIC\.


Korporata e Industrive Themelore Saudite (SABIC) është kompania kryesore e larmishme kimike në botë me seli në Riadin Saudit. Globalisht, SABIC është kompania e katërt më e madhe kimike pas BASF dhe Dow. In 2016, Arrihet fitimi neto i SABIC 17.8 billion rials (4.8 miliardë dollarë), me totalin e të ardhurave nga shitjet 113.28 billion rials (35.4 miliardë dollarë), renditja e 299-të në Fortune Global 500 lista në 2017. . Deri në fund të 2016, Arrmiliardë rialë pasuritë e SNëIC 316.9 billion rials ($84.5 miliard). In 2016, prodhimi total i SABIC arriti 72.7 milion tonë metrikë. Aktualisht, qeveria e Arabisë Saudite zotëron 70% të SABIC dhe pjesa tjetër 30% tregtohet publikisht në Bursën e Arabisë Saudite.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja