EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Fletë të ngurta polikarbonate që përdoren si xham antiplumb me fortësi të lartë

Koha: 2018-10-08

Fletë të ngurta polikarbonate që përdoren si xham antiplumb me fortësi të lartë

 

Pllaka e qelqit antiplumb pc është e përbërë nga një kombinim i një shumësi shtresash qelqi dhe një shtrese plastike (polimeri), dhe shtresa plastike në përgjithësi përdor një 12 pllakë qëndrueshmërie PC mm-20 mm (pllakë e ngurtë polikarbonate). Polikarbonate është transparente, i butë, plastike inxhinierike me një rezistencë shumë të lartë të ndikimit, një e gjashta pesha e qelqit. Për shkak të natyrës së butë të molekulave të polikarbonateve, kur i nënshtrohet ndikimit të fortë, ajo mund të thithë energjinë (energji kinetike) të plumbit nga vetë-deformimi dhe zgjatja. Nëse shtresa e përparme nuk mund të kapë plumbin, do të kalojë në shtresën tjetër të polikarbonates, ose edhe shtresa tjetër. Energjia e plumbit përfundimtar do të thithet nga polikarbonate, në mënyrë që të mos ketë energji të mjaftueshme për të marrë pjesën tjetër të qelqit.

Forca e xhamit antiplumb varet nga numri i shtresës së qelqit dhe polikarbonate. Kur të shtënat, pushka prodhon më shumë energji se pistoleta, kështu që numri i shtresës së xhamit antiplumb që duhet t'i rezistojë qitjes së pushkës është gjithnjë e më i trashë.

Zakonisht xhami antiplumb shkon nga 7mm deri në 75mm, dhe një copë xhami 75mm do të jetë shumë e shtrenjtë dhe e rëndë, e cila në përgjithësi nuk është e mundur.

Përveç kësaj, sa më i trashë të jetë xhami antiplumb, sa më e ulët të jetë transparenca. Nëse xhami është përdorur në xhamin e erës së një makine, transparenca e ulët mund të shkaktojë rreziqe të fshehura. Prandaj,, xhami i makinave përdor në përgjithësi fletë polikarbonate, si një makinë antiplumb BMW X5, një Mercedes S500, dhe të ngjashme.

Edhe pse shtresa e qelqit në xhamin antiplumb mund të thyhet brenda, shtresa e polikarbonates do të parandalojë që xhami i thyer të shpërndahet dhe të lëndojë njerëzit, kështu që e gjithë struktura është shumë shkencore, ndryshe nga gota e zakonshme e thyer dhe e shpërndarë gjithandej, i plagosuri i dytë.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja