EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Fletë polikarbonate në aplikim për glazing automobilash

Koha: 2018-06-23

Përbërjet e PC-ve janë provuar të ofrojnë deri në 50% zvogëlimin e peshës në krahasim me xhamin.


Përveç peshës së lehtë, rritje e lirisë së projektimit, konsolidimi i pjesëve dhe përmirësimi i funksionaliteteve kanë fituar rëndësi midis OEM-të automobilave ndërsa zgjedhin materialet. Këto aspekte po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme si stili, estetika dhe rehatia janë bërë parësore në projektimin e makinave. Komponimeve PC janë provuar të ofrojnë avantazhe të rëndësishme mbi materialet konvencionale të përdorura në aplikimet glazing. Për shembull, glazing me ngjyra.

 

Përparim teknologjik

Teknologjitë moderne të palltove që ofrojnë rezistencë të konsiderueshme për më shumë se 10 vitet e ekspozimit në natyrë, i cili është standardi i përcaktuar i cilësisë për PC në aplikimet e glazing, po zhvillohen në treg. Sistemet e glazimit të PC kërkohen më tej për të përmbushur dhe tejkaluar kërkesat rregulluese për dukshmërinë e shoferit të tilla si FMVSS 205, R43 dhe JIS R 3211 që janë përcaktuar në SHBA, Evropa dhe Japonia respektivisht. Kjo do të bëhet e mundur vetëm me një teknologji të mirë-vendosur të palltove.

Kërkesat e palltove ndryshojnë me aplikimin individual të glazing. Për shembull, kërkesat e abrazionit dhe të motit ndryshojnë midis dritareve të përparme, dritaret e pasme dhe aplikimet e çatisë, të cilat nga ana e tyre kërkojnë formulimin e përshtatshëm të palltos. Lyerja e fortë e polisiloxanit nëpërmjet plazmës rrit metodën e depozitimit të vagnës është provuar të përmbushë efektivisht kërkesat rregullatore si dhe kërkesat e OEM. Megjithatë, strukturat e lyerjes janë ende për t'u ngritur mirë për të mbështetur aplikimet e prodhimit në masë. Kostoja e lyejes së këtyre sistemeve përfundimisht rrit koston totale të produktit dhe prandaj është bindëse që prodhuesit të krijojnë një teknikë të efektshme për të vendosur produktin në treg me kosto të efektshme. Prodhues PC, kompanitë e palltove dhe OEM- të automobila po punojnë ngushtë për të ngritur struktura prodhimi në shkallë të gjerë. Disa prodhues të përbërjes së PC po shtojnë gjithashtu opsionet për të shtuar kapacitetin e veshjes brenda shtëpisë për të arritur efektshmërinë e kostos.

 

Çfarë është e ardhmja për komponueset e PC?

Përbërjet e PC kanë një të ardhme premtuese në peisazhin e glazing- ut të makinave sapo të trajtohen çështjet lidhur me teknologjitë e palltove dhe aftësitë prodhuese. Revizionimi i specifikimeve rregullatore ekzistuese dhe metodologjive të testimit për sistemet e glazimit me bazë plastike do të lehtësojë më tej miratimin e PC në aplikimet e xhamit të erës. Mbi dhe mbi këtë, globalizimi i OEMs automobilave dhe transferimi i teknologjisë nëpër rajone po e detyrojnë nevojën për standardizim në përdorimin e materialit. Harmonizimi i standardeve rregulluese në një nivel global, kështu që mbetet parësor për të ndihmuar zëvendësimin e qelqit nga komponimet e PC. Standardet e Amerikës së Veriut për materialet plastike të glazing janë më të rreptat pasi përcaktojnë kërkesat e larta të motit. Harmonizimi i standardeve do të rrisë si pasojë kërkesat mbi vetitë kimike dhe mekanike të materialit duke hapur rrugën për R&D aktivitetet.

Prodhimi masiv dhe aplikimi i PC në aplikimet e glazing pritet të fillojë deri nga fundi i dekadës pasi ato kërkojnë nivel të konsiderueshëm përparimesh lidhur me teknologjinë, aftësitë prodhuese dhe revizionimin e standardeve rregullatore. Pjesëmarrësit në treg në të gjithë zinxhirin e vlerës, duke përfshirë furnizuesit e lëndës së parë, komponuesit, prodhuesit e përbërësve, OEM- të automobila po përpiqen të trajtojnë sfidat ekzistuese në treg. Adoptim i shpejtë i glazing PC për çatitë e diellit, Aplikimet e dritareve fikse anësore dhe të pasme pritet të përparojnë gjatë pesë viteve të ardhshëm ndërsa penetrimi në dritaret anësore të lëvizshme dhe aplikimet e erës janë parashikuar të shkojnë në rrjedhën kryesore gjatë dekadës së ardhshme.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja