EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

fletë polikarbonat aplikuar në kostum hapësinor

Koha: 2018-12-05

fletë polikarbonat aplikuar në kostum hapësinor

Në mënyrë që të përballen me mjedisin ekstrem hapësirë, shumica e kostumeve hapësinore përdorin shtresa pëlhure (neoprene, poliestër, etj.) për të arritur një efekt të fortë izolues termik, dhe e mbuluar me një shtresë të jashtme reflektuese (film poliester ose pëlhurë e bardhë) për të reflektuar rrezet e diellit. Trupi i astronautit prodhon nxehtësi, sidomos kur bëhet fjalë për aktivitet intensiv. Nëse nxehtësia e gjeneruar nuk eliminohet me kohë, djersa e prodhuar nga astronautët do të bëjë që përkrenarja të mbulohet me mjegull uji, dhe astronautët do të dehidrohen rëndë. Kur ecja në hapësirë ​​u krye në misionin Binjakët, astronaut Eugene Cernan humbi disa kile. Kostumi hapësinor përdor një tifoz / shkëmbyes nxehtësie për të fryrë ajrin e ftohtë ose një pajisje ftohëse të lëngshme për të ftohur nxehtësinë e tepërt. Për shembull, Mërkuri dhe Binjakët planifikojnë të përdorin metodën e mëparshme, ndërsa rrobat ftohëse të lëngshme qetësohen nga Apollo. Plani është përdorur deri më sot.

Helmetat e kostumeve hapësinore janë bërë kryesisht nga plastikë transparente ose polikarbonat i qëndrueshëm. Shumica e helmetave kanë një mbulesë që reflekton diellin dhe një vizor dielli me ngjyrë për të zvogëluar shkëlqimin e dritës, ashtu si syzet e diellit. Para se të ecni në hapësirë, paneli i brendshëm anësor i përkrenares është spërkatur me përbërje anti-mjegull. Në mënyrë që të lejohen astronautët të shohin shënjestrat në hije, Helmetat moderne të veshjeve hapësinore janë të pajisura me sisteme ndriçimi.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja