EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Fletë polikarbonate e aplikuar në Kullën e Artit Prada: Fashion Milan\'s"

Koha: 2018-09-25

Fletë polikarbonate e aplikuar në Kullën e Artit Prada: Fashion Milan\'s "Kameleon"

 

Milan Rem Koolhaas dhe firma e tij arkitekturore në Roterdam, OMA, projektoi hapësirën e ekspozitës së artit për Fondacionin Prada një kullë e re që rrezaton një shkëlqim të butë, si një kameleon i vetëm.

Nga lindja, një i hollë, i padekoruar, një ndërtesë betoni e bardhë kremi qëndron nëntë kate lart dhe hap disa ballkone ajo bëhet një tabelë, si kulla e ziles në një fshat tradicional, nga një ultës Shtëpitë xhuxhe po rriten nga toka.

Në veri, fasada e ndërtesës bashkohen në qiellin e Milanos. Muret janë prej xhami dhe janë me levë në rrugë. Dyshemetë e kateve të ndryshme transformohen midis paralelogrameve dhe katërkëndëshave të parregullt. Zigzagu është i ndarë dhe e gjithë ndërtesa bie mbi një bllok trekëndor.

Ana jugore e bën strukturën e ngritur të ndërtimit në një vështrim. Një tra i madh përmban disa kabllo të mëdha çeliku që përmbajnë nxitjen e gjeneruar nga mbin, pllaka të rënda betoni. Kjo rreze është si një shpatë e futur në një gur, duke u përkulur poshtë nga maja e ndërtesës, përmes çatisë së tjegullave të kuqe të një depoje të vjetër pranë saj, ankoruar në tokë.

Në të njëjtën kohë, një pjatë shumë moderne transparente polikarbonate përdoret këtu, dhe shinat e aluminit janë të lëmuara në të njëjtin nivel me makinat Ferrari. Ka gjithashtu pllaka për shtruarje lisi dhe gardhe të lyera me burg prej metali të gjelbër për përdorime të tjera, të cilat bëhen ekrani i depos dhe compartimenti në tualet.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja