EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Aplikime fletësh polikarbonate

Koha: 2018-08-04

Cilat janë kërkesat për fletën e polikarbonateve?

 

Fletët e polikarbonatit aktualisht po përdoren në vend të materialeve të tjerë si membrana polietileni, qelqi dhe qelqi i ashpër. Kjo ka ardhur për shkak të veçorive të dëshirueshme që ato posedojnë si pesha e lehtë, fortësi e madhe e ndikimit, Mbrojtja UV dhe vlera më e mirë estetike. Për më tepër, fletët e ngrira dhe të emnossed polikarbonate janë përdorur kryesisht për qëllime dekorimi. Ekzistojnë mjaft një numër i aplikacioneve të fletëve të polikarbonatit ku përdoren të dyja fletët e zbrazëta dhe ato të ngurta.

 

Polikarbonatet përdoren për të bërë artikujt kryesorë të mëposhtëm:

 

Elektrike dhe elektronike; ky material përdoret për të bërë një numër mjaft të madh të pajisjeve elektrike dhe elektronike. Disa nga pjesët më të zakonshme përfshijnë reletë kaluese, pjesët e sensorit, Seksionet LCD, lidhjeve, telefonat celularë dhe kompjuterët vetëm për të përmendur disa. Kjo është për shkak të peshës së saj të lehtë dhe forcës së lartë të ndikimit. Fakti që polikarbonatet e zbrazëta janë izolator termik të përsosur i bën ata të jenë një zgjedhje perfekte në shumicën e industrisë elektrike dhe elektronike. E lidhur ngushtë me këtë është industria optike, ku përdoren për të bërë disqe optike të cilat janë disa nga mediumet më të zakonshme të ruajtjes. Këto përfshijnë CD, CD-ROM, DVD etj..

 

Industria e automobilave; polikarbonati përdoret për të bërë pjesë të ndryshme në industrinë automobilistike. Kjo është edhe për shkak të peshës së tyre të lehtë dhe vetive me performancë të lartë. Kjo lejon prodhimin e përbërësve tërheqës që janë krijuar për të përmirësuar pamjen estetike të automobilave dhe efikasitetin e tyre. Pesha e tyre e lehtë lejon aerodinamikën më të mirë që është një aspekt i rëndësishëm i industrisë së automobilave. Ato përdoren për të bërë seksione transparente të makinës, kornizat e dritave, dorezat e dyerve, grilat e radiatorit dhe lentet e brendshme. Përdorimi i tyre i gjerë në këtë industri është për shkak të ngurtësisë së tyre, qëndrueshmëri dimensionale, rezistencë e mirë ndaj nxehtësisë dhe thithje e ulët e lagështisë.

 

Bujqësia; fletët e polikarbonatit përdoren gjithashtu për të bërë serra. Fletët e polikarbonatit të trajtuara me UV përdoren zakonisht për të bërë materiale me cilësi të lartë për mbulimin e serrave. Ato ekzistojnë në shumë forma të cilat përfshijnë një mur të vetëm i cili nuk siguron difuzion të dritës dhe i mungon aftësia për mbajtjen e nxehtësisë; me dy mure të cilat ofrojnë një forcë shtesë, vlera më të mira izoluese dhe dritë të diffuser; muri i trefishtë i cili dihet se siguron aftësi më të mira për mbajtjen e nxehtësisë dhe forcë superiore sesa dy të tjerët. Fletët me polikarbonat me tre mure përdoren kryesisht në klimat e ftohta.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja