EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Polikarbonati mbron zemrën e lëvizshmërisë elektrike

Koha: 2018-11-27

Polikarbonati mbron zemrën e lëvizshmërisë elektrike

 

Zgjidhje plastike me performancë të lartë për banesat e baterive
Covestro ka shumë vjet përvojë në enkapitullimin e baterive litium-jon për laptopët dhe pajisje të tjera elektronike. Për ta arritur këtë, kompania ka zhvilluar përzierje të ndryshme polikarbonate që përmbushin këto kërkesa dhe gjithashtu janë jashtëzakonisht rezistente ndaj ndikimit mbi një gamë të gjerë temperature – veçanërisht në temperatura nën zero. Në Fakuma 2018 panairi i tregtisë, kompania do të paraqesë module të ndryshme baterish, mbajtëse qelizash, absorbues përplasjesh dhe produkte të tjera në numrin e tij të ste 4206 në Sallën B4.

Kur bëhet fjalë për mbajtësit e qelizave dhe integrimin e qelizave të baterisë në module, mbrojtja e flakëve është veçanërisht e rëndësishme," shpjegon dr.. Julian Marschewski nga Covestro. Eksperti i lëvizshmërisë elektrike shton: "Pronat e materialeve të përdorura në mjedisin e baterisë luajnë një rol vendimtar në kalimin e shumë testeve funksionale dhe të sigurisë në komponentin e përfunduar dhe kontribuojnë në funksionimin e sigurt të baterisë gjatë gjithë ciklit të saj të jetës.

Materiale të bëra me rroba
Një abs polikarbonate që vonon flakën (acrylonitrile-butadiene-styrene) përzierje e Bajblendit® Tipi FR është ideal për mbajtësit e qelizave dhe modulet e baterisë. Është rezistente ndaj temperaturës dhe dimensionale e qëndrueshme, dhe pjesët mund të prodhohen në mënyrë efikase me modelim injektim. Plastika përdoret gjithashtu në bateritë e lëvizshme të ringarkueshme GreenPack nga prodhuesi me bazë në Berlin me të njëjtin emër.

Thithësja e përplasjes u ekspozua në Fakuma 2018 është bërë nga PC-PBT (polybutylene-terephthalate) Makroblend®KU-2 7912/4. Materiali ka forcë shumë të lartë ndikimi dhe ductilitet veçanërisht të lartë në temperatura të ulta. Struktura e huallit të mjaltit kontribuon në rezistencën e ndikimit ekstrem të absorbuesit të përplasjes.

Një tjetër material i veçantë janë polikarbonati shumë i mbushur i Makrolonit® Familja e produktit TC, të cilat janë përdorur tashmë për lavamanet e nxehtësisë në llambat LED, Për shembull. Këto produkte janë termike përçuese por gjithashtu të disponueshme si versione izoluese elektrike në mënyrë që ato të kontribuojnë në menazhimin e efektshëm termik të baterive.

Paketë baterie për kushte të vështira
Enduros duhet të jenë të gatshëm për të gjitha kushtet e erës dhe motit, por mbi të gjitha duhet të përballojnë kërkesat më të vështira mekanike. Në këto motoçikleta jashtë rrugës, gjithashtu, tendenca është drejt drejtimit elektrik. Specialisti kalifornian i biçikletave elektrike Alta Motors është prodhuesi kryesor i makinerive të tilla. Bateria nën emrin Alta Pack është e pajisur me një xhaketë të bërë nga përzierja jashtëzakonisht rezistente ndaj ndikimit PC-PBT Makroblend® .

Covestro vazhdon të drejtojë integrimin e sigurt të qelizave të jonit litium në baterinë tërheqëse të automjeteve elektrike përpara. Vitin tjeter, kompania planifikon të marrë pjesë në mënyrë aktive në ngjarjet kryesore të industrisë të tilla si Bateria Show nga 5 to 7 Maj në Stuttgart dhe Forumi i Ekspertëve të Baterivetëga 10 to 12 Prill në Frankfurt am Mai.

  

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja