EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Polikarbonati mbron zemrën e lëvizshmërisë elektrike

Koha: 2018-10-31

Polikarbonati mbron zemrën e lëvizshmërisë elektrike

 

Leverkusen, Shtator 12, 2018 - Industria automobilistike është në një gjendje trazirash në mbarë botën. Teknologjitë alternative të drive, forma të reja të lidhjes dhe vozitjes autonome bëjnë të nevojshme koncepte krejtësisht të reja të automjeteve. Një nga pikat qendrore të tanishme të Covestros është përdorimi i plastikës polycarbonate në makinat elektrike.

Zemra e makinave të ardhshme elektrike dhe makinave hibride është një bateri litium-jon. Në mënyrë që të pozicionojë një numër të madh të qelizave të baterisë saktësisht dhe në një hapësirë të vogël, mbajtësit e qelizave dhe kornizat si dhe komponentët e strehimit duhet të jenë shumë dimensionalisht të qëndrueshëm dhe mekanikisht të fortë. Në varësi të parimeve të projektimit të paketës së baterisë, materiali gjithashtu duhet të jetë flakë-retardant dhe të plotësojë kategorinë V-0 i Underwriters Laboratories\' UL94 flammability classification even at low wall thicknesses down to 0.75 milimetra.

Zgjidhje plastike me performancë të lartë për banesat e baterive
Covestro ka shumë vjet përvojë në enkapitullimin e baterive litium-jon për laptopët dhe pajisje të tjera elektronike. Për ta arritur këtë, kompania ka zhvilluar përzierje të ndryshme polikarbonate që përmbushin këto kërkesa dhe gjithashtu janë jashtëzakonisht rezistente ndaj ndikimit mbi një gamë të gjerë temperature – veçanërisht në temperatura nën zero. Në Fakuma 2018 panairi i tregtisë, kompania do të paraqesë module të ndryshme baterish, mbajtëse qelizash, absorbues përplasjesh dhe produkte të tjera në numrin e tij të ste 4206 në Sallën B4.

Kur bëhet fjalë për mbajtësit e qelizave dhe integrimin e qelizave të baterisë në module, mbrojtja e flakëve është veçanërisht e rëndësishme," shpjegon dr.. Julian Marschewski nga Covestro. Eksperti i lëvizshmërisë elektrike shton: "Pronat e materialeve të përdorura në mjedisin e baterisë luajnë një rol vendimtar në kalimin e shumë testeve funksionale dhe të sigurisë në komponentin e përfunduar dhe kontribuojnë në funksionimin e sigurt të baterisë gjatë gjithë ciklit të saj të jetës.

Materiale të bëra me rroba
Një abs polikarbonate që vonon flakën (acrylonitrile-butadiene-styrene) përzierje e Bajblendit® Tipi FR është ideal për mbajtësit e qelizave dhe modulet e baterisë. Është rezistente ndaj temperaturës dhe dimensionale e qëndrueshme, dhe pjesët mund të prodhohen në mënyrë efikase me modelim injektim. Plastika përdoret gjithashtu në bateritë e lëvizshme të ringarkueshme GreenPack nga prodhuesi me bazë në Berlin me të njëjtin emër.

Thithësja e përplasjes u ekspozua në Fakuma 2018 është bërë nga PC-PBT (polybutylene-terephthalate) Makroblend®KU-2 7912/4. Materiali ka forcë shumë të lartë ndikimi dhe ductilitet veçanërisht të lartë në temperatura të ulta. Struktura e huallit të mjaltit kontribuon në rezistencën e ndikimit ekstrem të absorbuesit të përplasjes.

Një tjetër material i veçantë janë polikarbonati shumë i mbushur i Makrolonit® Familja e produktit TC, të cilat janë përdorur tashmë për lavamanet e nxehtësisë në llambat LED, Për shembull. Këto produkte janë termike përçuese por gjithashtu të disponueshme si versione izoluese elektrike në mënyrë që ato të kontribuojnë në menazhimin e efektshëm termik të baterive.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja