EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Polikarbonati ofron zgjidhje të shumëfishta për lëvizjen elektronike dhe ngasjen autonome

Koha: 2018-08-30

Polikarbonati ofron zgjidhje të shumëfishta për lëvizjen elektronike dhe ngasjen autonome

 

Polikarbonati është përdorur për shumë vite në aplikime inovative në industrinë elektrike / elektronike dhe automobilistike. Për shkak të vetive të tij të jashtëzakonshme, ai gjithashtu mund të shërbejë si një material kryesor për epokën e lëvizshmërisë së re.

 

Në Kongresin e VDI-së "Plastika në Inxhinierinë Automotive" ne Mars 14 dhe 15 në Mannheim, Gjermania, Covestro paraqet koncepte të reja të bazuara në polikarbonat. Pikat kryesore të zhvillimeve janë integrimi i teknologjisë së ndriçimit dhe sensorit, lustrim automobilistik, një brendshme funksionale dhe e krijuar individualisht, dhe fuqia elektrike për automjetet elektrike.

 

Një shembull është lustrimi pa probleme i elementeve të formuar me injeksion dhe integrimi i pjesëve të trupit të qelqtë. Përdorimi i polikarbonatit kombinon lirinë dhe funksionimin e modelit me sigurinë e udhëtarëve dhe përdoruesve të tjerë të rrugës. Për shembull, integruar pa ndërprerje konceptet e ndriçimit LED dhe elementët e përparmë që janë të përshkueshëm nga rrezatimi infra të kuqe nga sensorët LiDAR gjithashtu kontribuojnë në këtë.

 

Në ambientet e brendshme të makinave, izolimi i mirë termik i polikarbonatit gjithashtu siguron menaxhim efektiv termik: Sistemi i kondicionimit të ajrit harxhon më pak energji gjatë ngrohjes dhe ftohjes, gjë që çon në një gamë më të gjatë të makinave elektrike.

 

Në brendësi të makinave në veçanti, vetitë optike dhe materiale haptike luajnë një rol të rëndësishëm. Covestro po shfrytëzon ekspozitën në Kongresin VDI për t'u treguar vizitorëve një seksion të gjerë të zgjidhjeve materiale për lëvizjen e ardhshme. Sample Bar u jep vizitorëve mundësinë për të parë dhe prekur qindra mostra.

 

Plastikat vazhdojnë të tërheqin interesin e dizenjatorëve. Ata ofrojnë liri të madhe, veçanërisht në modelin funksional dhe individual të brendësisë së makinës: Ndriçimi i ambientit me teknologji LED, si dhe optika dhe shfaqjet e reja plastike mund të integrohen në mënyrë të qartë në komponentët e mëdhenj plastikë, duke përcjellë kështu një pamje të plotë.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja