EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Polikarbonate: plastikë inxhinierike

Koha: 2018-09-26

Polikarbonate: plastikë inxhinierike

 

Polikarbonati u sintetizua për herë të parë nga shkencëtari gjerman Alfred Einhorn në 1898. Polikarbonati është një material transparent me veti të mira mekanike, vonesë në flakë dhe rezistencë të lartë të temperaturës. Si një nga pesë plastikat inxhinierike, polikarbonati përdoret në industrinë e ndërtimit, pjesë automobili, pajisje mjekësore, aerohapsin, elektronikë, lente optike, materialet e diskut optik, Drita LED ... shumë zona, perspektivat e tregut të gjerë.

Polikarbonati u sintetizua për herë të parë nga shkencëtari gjerman Alfred Einhorn në 1898, sepse nuk ka gjetur një fushë të përshtatshme aplikimi, dhe është njohur për më shumë se gjysmë shekulli. Por ka gjithmonë një ditë kur ari shkëlqen. Në 1955, Shkencëtari i Bayer Hermann Schnell ribashkoi polikarbonatin dhe bëri kërkesë për patentë në të njëjtin vit. Në të njëjtin vit, Bajerni zyrtarisht i dha emrin polikarbonates së vet "Makrolon".

Gjatë gjithë historisë së teknologjisë së plastikës, duhet thënë se vitet 1950 dhe 1960 ishte epoka e zhvillimit të teknologjisë së plastikës. Në të njëjtën periudhë, në 1953, Daniel Foks, një shkencëtar në GE (më vonë Jack Welch, i cili ka lindur në departamentin e plastikës), polikarbonat i sintetizuar në mënyrë të pavarur, dhe gjithashtu e dorëzoi atë në Zyrën e Patentave të SHBA në 1955. aplikimi për patentë. Një luftë e pronës intelektuale ka filluar ...

Më në fund, Zyra e Patentave e SH.B.A. vendosi që patenta e teknologjisë ishte në pronësi të Bayer sepse ata paraqitën aplikimin një javë më herët se GE. Për shkak të kësaj jave të shkurtër, Bajer mori shumë royalties nga GE. Koha është para., dhe kjo pasqyrohet në mënyrë të përkryer këtu.

Procesi i prodhimit:

Tani për tani, ka dy metoda kryesore për prodhimin e polikarbonates: njëra është metoda e fosgjenit; tjetra është metoda e shkrirjes. Megjithëse shumica e prodhuesve përdorin metodën e fosgjenit, për shkak të helmimit nga fosgjeni dhe vëmendjes në rritje të publikut për çështjet mjedisore, baza e re e prodhimit të PC-ve në thelb miraton një metodë të shkrirjes më miqësore me mjedisin. However, peshku dhe këmba e ariut nuk janë të përputhshme. Polikarbonati i prodhuar nga metoda e shkrirjes është akoma më i keq se metoda e fosgjenit në diMegjithatë. However, përveç disa kërkesave të nivelit të lartë të aplikimit, polikarbonate e përgatitur me shkrirje mund të plotësojë kryesisht shumicën e nevojave.

Edhe pse përgatitja laboratorike e polikarbonatit ka vetëm një hap reagimi, është shumë e thjeshtë, por nuk është kështu në prodhimin aktual. Në prodhimin aktual, të gjitha lëndët e para duhet të përgatiten hap pas hapi nga produktet kimike më bazë, dhe nën-produktet e gjeneruara në proces, siç janë nxehtësia dhe ujërat e ndotura, riciklohen dhe riciklohen. Kjo është mjaft e komplikuar. Inxhinieri sistematike. Është si të bësh një pjatë me vezë të fërguara, duke filluar me rritjen e domateve dhe rritjen e pulave, dhe arritjen e automatizmit dhe inteligjencës. Nuk është e vështirë të shohësh shkallën dhe kompleksitetin e bimës së polikarbonates nga Figura 1.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja