EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Fletë e mishëruar polikarbonate e aplikuar në stadiumin kombëtar të Suedisë

Koha: 2018-09-19

Fletë e mishëruar polikarbonate e aplikuar në stadiumin kombëtar të Suedisë

 

Stadiumi kombëtar i Suedisë i projektuar nga Berg, C. F. Møller dhe Krook & Tjade është një teknologji e lartë, strukturë miqësore për mjedisin e mbyllur në një fasadë të përbërë nga fletë prej alumini të mikropërforuar.

Arena e miqve të Stokholmit, me një kapacitet prej 50,000 spektatorëve për ngjarje sportive dhe 65,000 për ngjarje të tjera, konsiderohet një stadium i gjeneratës së pestë falë zgjidhjeve të shumta të teknologjisë së lartë.

Së pari, zgjedhja e çelikut të shpejtë HSS për strukturat, e cila shpëtoi 17% mbi sasinë e materialit të përdorur, ndërsa dritat LED janë instaluar kudo për të kursyer energji dhe për të parandaluar tërheqjen e rrufesë. Mbeturinat mblidhen për riciklim në fund të secilës ngjarje, ndërsa mbetjet ushqimore transformohen në biogaz. Përveç kësaj, për të kursyer energji, shumica e sistemeve teknologjike janë të automatizuara, duke filluar me ata që kontrollojnë ndriçimin, të cilët kanë detektorë lëvizjeje në mënyrë që ata të ndezin dhe fiken. Ngrohtësia nga ujërat e zeza në të gjithë stadiumin shfrytëzohet përmes një shkëmbyesi nxehtësie, e kombinuar me ngrohjen nga skema lokale e ngrohjes qendrore. E gjithë kjo do të ishte e kotë në një stadium nëse hapja e dyerve të jashtme nuk përshpejtohet për të zvogëluar shpërndarjen e temperaturës së brendshme dhe për të garantuar qëndrueshmëri, përdorim efikas i përgjithshëm i energjisë.

Çatia përbëhet nga një rrjetë e gjirsave të mëdha të mbuluara vetëm nga një mbulesë shumë- shtresash ultra të lehtë 3 këmbët (91 cm) i trashë, e cila rrëshqet mbi të, mbyllja ose hapja gjatë gjithë rrugës përreth 20 minuta. Fasada është e përbërë nga panele trekëndore alumini që fshehin ndriçimin që ndryshon ngjyrën për t' iu përvesh veprimtarisë që zhvillohet në stadium.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja