EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Dega e polikarbonatit kujton se kapaciteti i prodhimit të polikarbonatit në Kinë mund të jetë & quot; vrull" rritja në vitet e ardhshme

Koha: 2018-10-30

Dega e polikarbonatit kujton se kapaciteti i prodhimit të polikarbonatit në Kinë mund të jetë "vrull" rritja në vitet e ardhshme

 

Sipas statistikave jo të plota, shkalla e ndërtimit të brendshëm të polikarbonatit do të tejkalojë 3 milion ton në vit në vitet e ardhshme, dhe instalimet e reja të planifikuara për t'u vënë në veprim në 2018-2019 do të jetë afër 1 milion ton në vit. "Ky raund i bumit të polikarbonatit në Kinë ka tronditur industrinë globale të plastikës. Sjellja e mençur e investimeve do të prishë tregun dhe do të shkaktojë konkurrencë të egër." Zheng Yu, kryetar i Shoqatës së Furnizimit dhe Marketimit të Rrëshirës Sintetike të Kinës, theksoi së fundmi.

Zheng Yu analizoi se çlirimi intensiv i kapacitetit të polikarbonatit mund të rrisë shumë shkallën e vetë-mjaftueshmërisë dhe të plotësojë kërkesën e tregut të brendshëm, por nga ana tjetër, gjithashtu do të gjenerojë probleme të reja, shkalla e rritjes së rritjes së kapacitetit dhe shkalla e rritjes së kërkesës, dhe një numër i madh i homogjenitetit. Ndërtimi i projektit mund të çojë në kapacitete të tepërta në industri në tërësi.

Sipas Duan Qingsheng, sekretari i përgjithshëm i Degës së Polikarbonatit të Shoqatës së Furnizimit dhe Marketimit të Rrëshirës Sintetike të Kinës, Kina është vendi me rritjen më të shpejtë të kërkesës për polikarbonat në vitet e fundit, dhe varësia e saj nga importi ka qenë e lartë. Para 2012, vetëm Covestro dhe Teijin e Kinës dy prodhues të polikarbonatit prej 10.000 ton përbënin pothuajse të gjithë kapacitetin e prodhimit vendas. Në vitet në vijim, ndërmarrjet vendase u përpoqën shumë për të thyer varësinë nga importet. Instalimet e reja të Sinopec Mitsubishi, Gazi Mitsubishi, Zhetie Dafeng, Luxi Kimike, Wanhua Chemical dhe ndërmarrje të tjera u lëshuan gradualisht në prodhim.

Në maj të këtij viti, federata e naftës dhe industrisë kimike të Kinës lëshoi ​​një raport paralajmërues mbi kapacitetin e prodhimit të produkteve kryesore petrokimike. Sipas raportit, Polikarbonati i Kinës ka mbajtur një normë rritjeje më shumë se 20% në vit për katër vjet rresht, dhe shkalla e shfrytëzimit të kapacitetit të saj ka arritur 72.7%. Megjithatë, në tre vitet e ardhshme, projektet e brendshme të polikarbonatit do të investohen dhe ndërtohen. Vlerësohet se kapaciteti i ri i këtij viti do të arrijë 400,000 ton / vit, dhe rritja e pajisjeve elektronike në drejtim të rrymës dhe bordeve të ndërtimit do të jetë e ngadaltë. Disqet optike tradicionale do të ndikohen nga mënyrat e reja të transmetimit. Kërkesa për esterë vazhdon të tkurret.

Pra, sa polikarbonat i duhet tregut? Libri Blu thotë se konsumi i brendshëm i polikarbonatit në 2017 është afër 1.8 million tons, duke llogaritur më shumë se 40% të konsumit global. Pritet që shkalla e rritjes së kërkesës së brendshme për polikarbonat të mbetet në të 3% të 5% in the next few years. Nga 2022, kërkesa e brendshme për polikarbonat do të armilion tonlion te 2.2 million tons. Prnë vitet e ardhshmeew years, Importet neto të polikarbonatit në Kinë do të bien me shpejtësi, dhe shkalla e vetë-mjaftueshmërisë do të rritet me shpejtësi. Ai pritet të arrijë një ekuilibër midis ofertës dhe kërkesës deri në vitin 2021 ~ 2022 dhe përfundimisht të bëhet një eksportues neto.

Dega e polikarbonatit kujtoi se në vitet e ardhshme, Kapaciteti i prodhimit të polikarbonatit në Kinë mund të jetë "i fortë"” rritje, dhe do të shfaqet rreziku i kapacitetit të tepërt të shkaktuar nga investimet e mbinxehura.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja