EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Implikimet e PC për të Ardhmen e Lëvizjes

Koha: 2018-08-31

Implikimet e PC për të Ardhmen e Lëvizjes

 

Polikarbonati tashmë gjen përdorim në një numër përbërësish automobilistikë, nga çatitë panoramike dhe shteset e pasme, në ekranet me prekje dhe sistemet e ndriçimit. Përafërsisht në gjysmën e peshës së qelqit, PC mund të zvogëlojë shumë peshën e automjetit. Kjo është jetike pasi që prodhuesit e automjeteve kërkojnë të kursejnë çdo gram të mundshëm, me synimin për të zvogëluar konsumin e karburantit ose për të rritur jetën e baterisë së automjeteve elektrike. Per keto arsye, Covestro parashikon që pjesa e materialeve të saj në automjete do të rritet në mënyrë dramatike ndërsa automjetet lëvizin nga automjetet konvencionale në ato elektrike.

 

Polikarbonati gjithashtu ofron liri në dizajn për dizenjuesit e automjeteve. Askund nuk ishte kjo më e dukshme sesa në disa prej lansimeve të modelit të fundit dhe makinave konceptuale të zbuluara në CES dhe NAIAS.

 

"Bashkimi i teknologjive do të thotë që materialet për ambientet e brendshme të makinave duhet të kenë elektronikë, pajisjet e ndriçimit dhe ndijimit të ngulitura që do të ndryshojnë bashkëveprimet e pasagjerëve me brendësinë," tha Lefteri, i cili kryeson Chris Lefteri Design Ltd., e cila gjithashtu ka zyra në Singapor dhe Seul, Korea e jugut. "Ndriçimi tashmë është i madh dhe do të bëhet edhe më i madh. Si i tillë, PC do të jetë një material që e lehtëson këtë, jo vetëm përmes transmetimit të dritës dhe ngjyrës dhe difuzionit të dritës, por edhe nëpërmjet transparencës dhe dritareve më të mëdha të lehta që do të ndihmojnë në krijimin e efekteve që mund të ndryshohen në varësi të gjendjes shpirtërore."

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja