EN

EN
shtëpi » LAJME » Industry News
Industry News

Teknologjia e fletëve të difuzionit të PC, statusi i tregut dhe tendenca e zhvillimit

kohë: 2019-07-03

Teknologjia e fletëve të difuzionit të PC, statusi i tregut dhe tendenca e zhvillimit

 

* Statusi aktual dhe statusi i aplikimit të fletës së shpërndarjes së PC-ve brenda dhe jashtë vendit

Me zhvillimin e shpejtë të industrisë LED në dekadën e kaluar, Ndriçimi LED është popullarizuar dhe pranuar gjerësisht nga njerëzit. Si një material kryesor për ndriçimin LED, fleta e difuzionit gjithashtu po zhvillohet dhe përparon vazhdimisht. Fleta e shpërndarjes së PC-ve përdoret gjithashtu si një material difuzioni me cilësi të lartë në teknologji dhe aplikim. Përmirësim dhe përmirësim i vazhdueshëm.

Niveli teknik i fletës së difuzionit të PC:

1. Përzierja me rrëshirë shpërndarëse të dritës dhe rrëshirë PC, të dy materialet me indekse të ndryshme refraktive shpërndahen në mënyrë të njëtrajtshme, dhe difuzioni i dritës realizohet nga ndryshimi në indeksin refraktiv. Në të njëjtën kohë, sipërfaqja e fletës formohet në mënyrë të parregullt gjatë formimit të fletës së PC me anë të termoformimit. Sipërfaqja gjeometrike përdor sipërfaqen për të arritur difuzion.

2. Për të arritur transmetimin e dritës, në mënyrë që të sigurohet transmetimi i dritës, materiali i përzgjedhur i difuzionit dhe materiali PC janë materiale me shkallë optike. Sipërfaqja e produktit është formuar duke përdorur një sipërfaqe të dizajnuar optike difuze sesa një sipërfaqe të thjeshtë xhami të ngrirë.


Në funksion të stabilitetit dhe sigurisë së shkëlqyeshme të difuzuesve të kompjuterave, vendet e zhvilluara si Evropa, Amerika dhe Japonia kanë përdorim të gjerë në ndriçimin tregtar, ndriçimi i sigurisë publike, transporti dhe objektet; ato janë jashtëzakonisht të ulëta në Kinë dhe vendet e tjera në zhvillim. . Ka më pak aplikime në fushën e përgjithshme të ndriçimit siç janë shtëpia dhe zyra. Në një dorë, kostoja e fletës së difuzionit të PC është e lartë. Ne anen tjeter, ka pak prodhues të bordit të difuzionit PC, dhe ka kërkesë në treg, por kërkesa është zvogëluar për shkak të mungesës së furnizimit.


* Teknologjia vendase e bordit të shpërndarjes së PC dhe ndryshimet e huaja:

 Zhvillimi teknologjik i fletës së shpërndarjes së PC ka origjinën nga prodhuesit e lëndëve të para në vendet e zhvilluara si Evropa, Amerika dhe Japonia. Ne fillim, ajo u zhvillua me qëllim të mbështetjes së ekranit LED të dritës së prapme. Me zhvillimin e ndriçimit LED, duhet të vijë edhe aplikimi i tabelës së difuzionit të kompjuterave në fushën e ndriçimit.


Fletët e shpërndarjes së PC aktualisht përdoren në produktet e ndriçimit LED me cilësi të lartë, dhe shumica e këtyre produkteve eksportohen kryesisht. Disa prodhues të lëndëve të para kryesisht përdorin borde funksionale të difuzionit PC për kërkesa të veçanta; Kompanitë koreane dhe kineze përdorin ndriçimin LED. Kryesisht në terren. Situata e aplikimit brenda dhe jashtë vendit është gjithashtu shumë e ndryshme. Vendet e huaja kanë kërkesa të qarta sigurie në fushën e lehtësirave të transportit dhe ndriçimit publik. Bordet e shpërndarjes së PC-ve përdoren gjerësisht. Disa kërkesa për jetën kërkohen në fushën e ndriçimit të shtëpisë dhe zyrës, dhe përdoren gjithashtu tabela për shpërndarjen e PC. Objektet e transportit vendas dhe fushat e ndriçimit publik nuk janë të qarta. Kërkesat për përdorimin e bordeve të difuzionit të PC, fusha e përgjithshme e shtëpisë dhe zyrës nuk janë të standardizuara, Bordi i difuzionit PC përdoret rrallë.


* ngushtica e tanishme e tregut të fletës së difuzionit të PC:

Pas më shumë se një dekade zhvillimi, Bordet e difuzionit të kompjuterave kompjuterikë kanë një vend në aplikimet e nivelit të lartë, por ato nuk janë përdorur gjerësisht në fushat e përgjithshme siç janë shtëpia dhe zyra. Ekzistojnë tre faktorë që ndikojnë në përdorimin e gjerë të shpërndarësve PC:

1. Si rrëshirë optike më e qëndrueshme me performancë gjithëpërfshirëse, PC ka një gamë shumë të gjerë fushash të përdorimit dhe kërkesës së tregut, ndërsa teknologjia e prodhimit të lëndëve të para PC kontrollohet nga oligarkia ndërkombëtare. Pricemimi i lëndëve të para për PC është 2-4 herë atë të plastikës me qëllim të përgjithshëm, dhe kostoja është e lartë. Promovimi. Gjëja e mirë është që materialet e papërpunuara shtëpiake PC po fillojnë gradualisht.

2. Llambat LED janë zhvilluar vetëm për më shumë se një dekadë. Përveç kërkesave dhe standardeve në objektet e transportit dhe fushat e sigurisë publike, Produktet LED nuk kanë standardizuar dhe popullarizuar konceptet e jetës dhe shërbimit të sigurisë. Nuk ka një standard të lartë, dhe bordet e difuzionit PC si pajisje standarde për burime të dritës me cilësi të lartë gjithashtu promovohen. i vështirë.

3. Si rrëshirë e shkallës optike, PC ka kërkesa të larta për teknologjinë e përpunimit. përgjithësisht, ndërmarrjet e prodhimit të metaleve nuk kanë akumulim teknik dhe rezerva, dhe nuk kanë aftësi prodhuese. Furnizimi në treg i bordeve të difuzionit të PC gjithashtu ka disa telashe.

* vlera e fletës së shpërndarjes së PC për industrinë e ndriçimit LED:

Koncepti i produktit të shpërndarësit të dritës PC Në mjedis ku ndriçimi LED po bëhet gjithnjë e më popullor, Pllaka shpërndarëse e dritës së PC është një shoqërues i burimit të dritës me cilësi të lartë, duke ndihmuar në arritjen e efikasitetit të lartë, mbajtës i sigurt i flakës, Sigurimi i cilësisë së mjedisit dhe rezistent ndaj motit të ndriçimit LED. prandaj, pllaka shpërndarës i dritës PC mund të ndihmojë produktet e ndriçimit LED të arrijnë jetë të gjatë, dhe mbrojtur sigurinë e produkteve të ndriçimit LED për të përmbushur nevojat e mira të jetesës së njerëzve. Polikarbonati me jetë të gjatë ka një gamë të temperaturës minus 60 gradë Celsius në minus 120 degrees Celsius, dhe temperatura e shtrembërimit të nxehtësisë me presion të ulgradë Celsius 135 degrees Celsius. Ky interval i temperaturës së lartë lejon pllaka shpërndarëse të dritës PC të prodhuar nga polikarbonati kryesor i lëndës së parë. Stabiliteti është rritur shumë, dhe nuk ndikohet nga lagështia dhe temperatura e lartë dhe e ulët. Shtimi i aditivit anti-UV në proces mund të rrisë gjithashtu rezistencën e motit të pllakës përhapëse të dritës PC, dhe është modifikuar në krahasim me pllaka të tjera difuzive PMMA dhe PS. Pllaka përhapëse e dritës PC mund të mbajë ndryshimin e ngjyrës të qëndrueshëm gjatë 5-10 vitet e përdorimit, dhe nuk do të përkeqësohet dhe përdoret në strehimin e llambës për të ndihmuar produktet e ndriçimit LED të arrijnë jetë të gjatë.

Siguri e lartë Polikarbonati ka rendiment të qëndrueshëm, dhe rezistenca e tij ndaj ndikimit është gjithashtu e shkëlqyeshme për shkak të strukturës kimike të strukturës molekulare. Rezistenca e ndikimit të pllakës difuzive të dritës PC të bërë nga polikarbonat është 250 herë atë të qelqit dhe 50 herë më shumë se PMMA / PS. Polikarbonati ka një indeks të lartë oksigjeni dhe është vetë një material inxhinierik i shkallës B1. Difuzeri i prodhuar i dritës PC mund të arrijë një vlerësim të zjarrit V2 dhe të funksionojë si një jo i djegshëm. Performanca është superiore nga ato të difuzionit PMMA / PS të mbështetur nga djegia; më tej përmes lëndëve të para. Polikarbonati shtohet me retardant flakë të përbërë të importuar për të përmirësuar vetitë e retardantit të flakës V0 të pllakës difuzuese 0.8 mm-2.0 mm, duke thyer ngërçin tradicional të prodhuesve të lëndëve të para në procesin e prodhimit të rrëshirës. Gama e aplikimit të pllakës shpërndarëse të dritës PC është përmirësuar shumë, dhe produkti i ndriçimit LED pajiset me siguri më të lartë për të përmbushur nevojat e gjithnjë e më shumë klientëve, dhe shoqërohet industria e ndriçimit të sigurisë LED.


*Si të përmirësoni cilësinë e dritës dhe shëndetin e dritës përmes bordit të shpërndarjes së PC:

Koncepti i cilësisë së dritës dhe shëndetit të dritës ka depërtuar gradualisht në zemrat e njerëzve. aktualisht, industria e ndriçimit është duke përmirësuar mbrojtjen e dritës për të përmirësuar zhvillimin e cilësisë së dritës dhe shëndetit të dritës.

mbrojtës Faktorët kryesorë që ndikojnë në shëndetin e njerëzve janë rreziqet e dritës blu dhe rreziqet ultravjollcë. Ndriçuesi LED përdoret si një burim drite për dritën blu me energji të lartë prej 400nm-450nm. Ndjenja afatgjatë jo vetëm që bën që trupi i njeriut të jetë i pakëndshëm, por dëmton edhe retinën e syrit të njeriut. Drita ultravjollcë e burimit të dritës LED mund të neglizhohet, dhe burimi tradicional i dritës si llamba fluoreshente dhe llamba që kursen energji ka rrezatim të dukshëm ultravjollcë, dhe drita ultravjollcë më poshtë 380 nm mund të shkaktojë dëme në shëndetin e lëkurës së njeriut dhe ka nevojë për mbrojtje.

Rreziku i dritës blu kryesisht zgjidhet nga tre aspekte: Burim drite, shandan dhe ndihmëse:

1. Burimi i dritës zgjidhet duke shtuar një material thithës të dritës blu në rruazën e llambës LED;

2. Zgjidhje ndihmëse duke instaluar një lente me funksion të thithjes së dritës blu jashtë rruazës së llambës;

3. Llambadari zgjidh problemin që intensiteti i thithjes së dritës blu mund të zvogëlohet 15%-30% duke shtuar një ndihmës për thithjen në një material difuziv siç është një llambadar ose një maskë.

Rreziku i dritës ultravjollcë shkaktohet kryesisht nga burimet tradicionale të dritës, siç janë llambat fluoreshente dhe llambat e kursimit të energjisë. aktualisht, përdoret gjerësisht për të zvogëluar intensitetin e rrezatimit ultravjollcë të 90-95% duke shtuar mjete ndihmëse për thithjen ultravjollcë te materialet difuzive si shandanët dhe maska ​​për të mbrojtur shëndetin e njeriut.

Kopjoni të drejtën © 2019 YUYAO JIASIDA Sheet CO, LTD

Menu