EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Stadiumi i tretë më i madh i Evropës sjell një ngjarje futbolli: fletë polikarbonate me shumë shtresa të përdorura në çatinë e Stadiumit Luzhniki të Moskës

Koha: 2018-08-03

Fletë polikarbonate me shumë shtresa e përdorur në çatinë e Stadiumit Luzhniki të Moskës

Pas katër vitesh rinovimi, Stadiumi Olimpik solemn i Moskës Luzhniki u rilind para 2018 Kupa e Botes. Gjatë rinovimit, stadiumi përdori modelin e Cox për të klonuar panele polikarbonate me shumë shtresa për të rindërtuar çatinë e tribunës. Nuk është rastësi që ky material u zgjodh - tavani i vjetër është bërë gjithashtu nga kjo plastikë e teknologjisë së lartë. Edhe pas viteve të përdorimit, sipërfaqja e tavanit ka vetëm gërvishtje të dukshme të dukshme dhe zbehje të lehtë.

Tavan i madh

Këto fletë të bardha me shumë shtresa janë vetëm 25 mm e trashë dhe ka një gjurmë totale prej afërsisht 36,000 m2. Në mënyrë që të transportohen këto panele, 1.20 metra të gjerë dhe 9.80 metra të gjatë, në Moskë, gjithsej rreth 30 u përdorën kamionë.

Struktura në formë X të bordit me shumë shtresa Makrolon siguron qëndrueshmërinë e çatisë në kushte të ndryshme të motit dhe mund të rezistojë deri në 1 ton borë për metër katror. Në të njëjtën kohë, aditivë të rinj dhe veshje speciale UV sigurojnë që fletët e polikarbonatit të mbrohen nga plakja e mjedisit 25 vite. Përveç kësaj, ky material gjithashtu ka një vlerësim të mirë të zjarrit.

Pesha e lehtë dhe kosto e ulët

Krahasuar me kulmet prej xhami, fletët e polikarbonatit mund të ulin kostot me 40% të 45%. Fletët e polikarbonatit janë më të lehta në peshë dhe transportohen dhe përpunohen lehtë. Përdorimi i fletëve të polikarbonatit lejon gjithashtu një më shumë liri në hartimin e strukturës mbështetëse, e cila është bërë zakonisht nga alumini ose metale të tjera.

Petëzuar me polikarbonat të thyer kanë provuar vlerën e tyre në ndërtimin e lokaleve sportive dhe projekteve të tjera të mëdha. Ne Gjermani, Pllakat makrolon përdoren në shumë objekte të reja ose të rinovuara të stadiumit. Në vendet e tjera, siç është Kina, Polonia, Brazili, Rumania dhe Austria, materiali përdoret gjerësisht edhe në fusha të ndryshme.

Vite brilante

Stadiumi Luzhniki është ndërtuar në 1956 dhe ka pritur shumë ngjarje sportive vendase ose ndërkombëtare, përfshirë 1980 Lojërat Olimpike të Moskës. Përveç kësaj, disa artistë me famë ndërkombëtare mbajnë gjithashtu koncerte këtu.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja