EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Sunro panoramike e makinës: kërkesa tjetër për polikarbonat!

Koha: 2018-10-24

Sunro panoramike e makinës: kërkesa tjetër për polikarbonat!

 

Njerëzit në industrinë e automobilave personalisht mund të ndiejnë se e gjithë industria po përjeton një raund të ri të ndryshimeve të papara. Gjatë dekadave të fundit, me formën dhe funksionin gjithnjë në rritje të automobilave, materiale të ndryshme të përparuara janë aplikuar në dizajne dhe prodhim të ri. Polikarbonate (PC) është një nga ato më të rëndësishmet.

Kur ekspertët kuptuan se përdorimi i paneleve të lehta të përbërë në vend të metaleve me forcë të lartë do të kishte akoma përplasje me shpejtësi të lartë, dhe ky fenomen do të ishte shumë i zakonshëm, përdorimi i dritareve dhe kolonave plastike për të zgjidhur problemin e zonës së verbër u bë Zgjedhje më e mirë. Për shkak se përplasjet e këmbësorëve dhe automjeteve zakonisht shkaktohen nga njolla vizuale të verbër. Polikarbonati është i vetmi produkt transparent midis pesë plastikave inxhinierike, dhe kërkesa e brendshme dhe ndërkombëtare po rritet me shpejtësi, sidomos në tregun e automobilave. Tani për tani, dielli panoramik i bërë nga polikarbonat (PC) në treg favorizohet gjithnjë e më shumë nga blerësit e makinave.

Sabic-IP i Shteteve të Bashkuara theksoi se përdorimi i polikarbonatit (PC) mund të përtërij pozicionin e dizajnit dhe instalimit të dritares dhe sistemit mekanik për të hapur dritaren, plus polikarbonat PCC) është më e lehtë se xhami, dhe në rast përplasjeje Kjo nuk do të dëmtojë avantazhet e personelit, kështu që perspektivat e promovimit dhe aplikimit janë të shkëlqyera.

Webasto, një furnizues i mirënjohur gjerman i pjesëve të automjeteve, ndan të njëjtën pikëpamje: Bumi panoramik i rrezeve të diellit të makinës po shfaqet qetësisht në të gjithë botën. Merrni Kinën si një shembull. Si tregu më i madh në botë i automjeteve, një në çdo tre makina të prodhuara në Kinë do të jetë e pajisur me drita të dritareve ose diell panoramike. Polikarbonati rezistent ndaj nxehtësisë mund të spërkatet direkt me vakum me metal kur prodhohen pjesët e kondensatorit dhe pasqyrës. Në spërkatje në vakum, temperatura arrin deri në 200 °C. Ne kete kohe, sipërfaqja e produktit nuk fryhet, pa njolla mjegulle, dhe pa qërim. Për shkak të përdorimit të polikarbonatit, pesha e abazhurit të përparmë zvogëlohet nga 0.5 të 1.4 kg në krahasim me xhamin inorganik.


Krahasuar me një material qelqi me vëllim të barabartë, Sunroof PC ka vetëm një peshë neto 50% të peshës së saj. Ndërsa koncepti i makinës së lehtë është bërë gjithnjë e më popullor, Webasto beson se tregu për dritat e dritareve në PC ka një potencial të madh. Sipas ekspertëve të Webasto, edhe pse dendësia e PC është vetëm 50% të xhamit, rezistenca ndaj ndikimit të materialit është e jashtëzakonshme. Tani për tani, kompania është bërë furnizuesi i caktuar i dyshemesë së makinës Volkswagen Golf A7. Sunroof PC i modelit Volkswagen Golf A7 është 98 cm e gjatë dhe gati 1 metër të gjerë, me një peshë totale vetëm 1.2 kg.

Megjithëse polikarbonati ka rezistencë të shkëlqyeshme ndaj nxehtësisë, ngurtësi e lartë, rezistence ndaj ndikimit, qëndrueshmëria dimensionale dhe transmetueshmëria e mirë e dritës, polikarbonati kërkohet të jetë në polikarbonat për shkak të rezistencës së dobët UV dhe rezistencës kimike dhe lehtë për t’u gërvishtur. Sipërfaqja e esterit (PC) është e veshur për të siguruar shkëlqim të motit dhe rezistencës ndaj gërvishtjeve të dritares. Sistemi aktual Exatec900, AS4000 i Momentive, Sistemet e veshjes PHC587C dhe AS4700F janë përdorur gjerësisht në polikarbonat (PC) dritare (p.sh. Smartfortwo, Veshje me çatinë Mercedes SLK), këto veshje mund të plotësojnë Kërkesat e industrisë së automobilave kanë provuar stabilitetin e tyre afatgjatë në përdorimin aktual. SiPCs ekspertëve, në tjetrën 10 vite, polikarbonat i ri (PC) dritaret automobilistike të dritareve do të formojnë një treg të 5 të 6 miliard dollarë amerikanë.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja