EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Një brez i ri modulesh të përparme automobilike: një sipërfaqe xhami të qelqtë me polikarbonate

Koha: 2018-12-24

Një brez i ri modulesh të përparme automobilike: një sipërfaqe xhami të qelqtë me polikarbonate


Fundi i parë i makinës së ardhshme do të ketë një tre-dimensionale, sipërfaqe të qelqta dhe të qelqta – grilë e radiatorit klasik do të eliminohet. "Modelet e makinave duan të projektojnë modele që janë të ndryshme nga konkurrentët e tyre në mënyrë sa më të pavarur të jetë e mundur, që nuk është vetëm dëshira e tyre,” shpjegon Stefan Schulten. "Ai përfshin gjithashtu të integrohen gjithnjë e më shumë funksione në gjithnjë e më pak hapësirë."

Me një shumëllojshmëri filmash dekorativë ose të tejdukshëm, pjesën e përparme mund të projektohet në mënyra të ndryshme. Përveç kësaj, ka funksione të nevojshme për komunikimin midis automjeteve autonome dhe këmbësorëve, të tilla si funksionet e ndriçimit dhe sinjalit. Një variant i posaçëm është teknologjia e paneleve të zeza, në të cilin një film i posaçëm polikarbonate Makrofol përfshin një burim drite.

Struktura e prototipit të moduleve të përparme përbëhet nga një film i shtypur me një model ngjyrash, të tilla si logo e kompanisë, në varësi të kërkesave të klientëve. Logoja klasike metalike u zëvendësua nga një version më modern.

Modelimi u krye pastaj duke përdorur një polikarbonate transparente Makrolon AG duke përdorur Teknologjinë e Futjes së Filmit (FIM). Sipërfaqja e lëmuar dhe thellësia e polikarbonates krijojnë një pamje të qelqtë. Përveç kësaj, përkundër përdorimit të filmit Makrofol, një efekt tre-dimensional prodhohet. Një pallto e fortë silikoni transparente rezistente ndaj gërvishtjeve përdoret gjithashtu për shtresën më të jashtme.

Ky kombinim i resinit të polikarbonates dhe filmit dhe palltos krijon një peshë të lehtë, komponent i shumt me pamje ideale automobili. Ajo mund të jetë gjithashtu si xham në dizajn, të ngulitur në një strukturë shumë-dimensionale, e cila mund të amplifikohet nga funksioni i dritës. Struktura lejon infiltrimin e radarit dhe rrezatimit lidar, dhe gjithashtu lejon integrimin e funksioneve të mëtejshme të tilla si telat e integruar të ngrohjes për deicing.

Në shfaqjen e ardhshme tregtare në Gjermani, Covestro do të paraqesë një koncept novator modulesh front- end me dizajn individual dhe integrim me performancë të lartë. Një nga këto është teknologjia e paneleve të zeza, në të cilën një film polikarbonate Makrofol është i pajisur me një burim drite prapa tij.

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja