EN

EN
Shtëpia » LAJM » Lajmet e industrisë
Lajmet e industrisë

Një helmetë e ndaluar e ikonës Airmada Mekanik me një guaskë polikarbonate

Koha: 2018-11-14

Një helmetë e ndaluar e ikonës Airmada Mekanik me një guaskë polikarbonate

 

Shoqata e Motoçiklistit Arroyo Seco (ASMA), një shoqatë garash me motoçikletë në nivel klubi me bazë në Arroyo Seco Raceway në Deming, Nju Meksiko, ka modifikuar ndalimin e saj ndaj helmetave të markës Icon për të përfshirë të gjitha helmet me një guaskë të jashtme polikarbonate.

"Pas një diskutimi të mëtejshëm,” lexoni një të martë, Nëntor 13th, posto në faqen zyrtare të Facebook ASMA, "TË GJITHA helmet e polikarbonateve do të ndalohen nga përdorimi i konkurrencës ASMA, jo ndonjë markë të vetme. Një gjë që nuk diskutohet është fakti se shumë herë kur një kalorës godet kokën e tij me një helmetë poli, mund të dëmtojë shkumën e brendshme pa treguar vërtet ndonjë dëmtim të guaskës së jashtme sepse plastika del menjëherë prapa. Të gjitha helmet e përdorura gjatë konkurrimit për 2019 do të duhet të jenë fibraglas ose guaska të forta me bazë karboni. Do të shohim nga afër edhe listën e çertifikimit të FIM. Përveçse ka një nga çertifikimit e mëposhtëm, asnjë helmetë polikarbonate nuk do të lejohet në konkurrim më 2019: ECE 22-05 P, JIS T 8133, Snell M 2010 ose më e re. Kjo është mënyra e duhur për t'i bërë rregullat të përshtaten me atë që po kërkojmë si grup për të mbrojtur veten dhe njëri-tjetrin.”

Roger Heemsbergen, Presidenti i ASMA, pronari i Arroyo Seco Raceway dhe një garues aktiv, telefonoi Roadracingworld.com martën për të na informuar se ASMA kishte modifikuar ndalimin e saj.

Heemsbergen tha gjithashtu se Justin Knauer, Drejtor i Përgjithshëm, Icon Motorsports e kishte thirrur atë për të diskutuar çështjet që ASMA po shihte me helmetat e Icon dhe për të marrë më shumë informacion.

Knauer nuk është kthyer një nëntor 12th thirrje telefonike dhe mesazh me zë nga Roadracingworld.com duke kërkuar koment mbi ndalimin nga ASMA të helmetave Icon.

Polikarbonate është një resin sintetik në të cilin njësitë polimere janë të lidhura me grupet e karbonateve. Polikarbonate ndonjëherë quhet termoplastike dhe përdoret gjerësisht në prodhim sepse është e lehtë, por e fortë dhe mund të modelohet në çdo formë që mund të imagjinohet. Polikarbonate përdoret gjerësisht në bërjen e guaskave jo të shtrenjtë të helmetave të motoçikletave. Helmetat e motoçikletave me cilësi më të lartë në përgjithësi kanë guaska të bëra me fibra xhami, fibra karboni, ose një kombinim i materialeve të përbërë. 

Kopjo © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO.,LTD

Menuja