Otthon » Hírek » Iparági hírek
Iparági hírek

IRODA Kersten Geers David Van Severen: Önálló ház Matarrañában

Idő: 2018-12-06

IRODA Kersten Geers David Van Severen: Önálló ház Matarrañában

A második Solo ház Matarraña hegyvidéki régiójában, Barcelonától délre, egy ambiciózus építési programban szereplő lakossági kísérlet "ügyfél nélkül” szólóházak néven ismert. Befejezése után az első épület 2013 a tervek szerint a chilei duó Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen Krétában, egy másik kísérleti nyaralót fejeztek be Matarraña egyik fennsíkján, a Kersten Geers iroda belga építészei által tervezett tervrajz, David Van Severen Solo House.


Ami a két projektben közös, az nem csak a helyszínük., szőlőültetvényekkel és olajfaligetekkel beültetett sziklás területen, buja növényzet közepette, hanem az ő nézőpontjuk is. Mint a Solo Pezo, a Kersten Geers HIVATAL által tervezett villa, David Van Severen, úgy tűnik, el akar rejtőzni a magas fák között, egy elszigetelt, hieratikus emlékmű önmagának és a természet szemlélődésének, mint mindennapi élménynek.


A két projekt azonos építőanyaggal is, csupasz beton sima felülettel. OFFICE Kersten Geers David Van Severen tervezett egy épületet egy szigorú geometriai alakú: egy gyűrű. Két gyűrű beton mérés 45 méter átmérőjű vannak egymásra alkotnak a padló és a tető, négy egyenes sor nyolc csupasz beton oszlopok között a strukturális támogatás. Számos metafora alkalmazható a projektre, egy UFO komptól a "Szivárvány panoráma", Olafur Eliasson színes üvegművész kerek sétánya az aarhusi ARoS művészeti múzeum tetején. Vagy, mint Bas Princen, a jól ismert fotós, aki a Szólóház fotófunkcióját biztosította, javasolja, a belga építészekre jó hatással lehet a tetraéder rácsos sárkány által tervezett Alexander Graham Bell, aki tanulmányozta ezt a fajta „játékot” mielőtt egy igazi repülőgép építésével kísérletezne.


Bármi legyen is a metafora, a projektnek határozottan köze van a repüléshez, legalábbis közvetve. A talajhoz való nyilvánvaló kapcsolat teljes hiánya, a szerkezeti anyag gravitációtól elkeseredő, javasolja az ideiglenes otthon ötletét, ami az, amit egy nyaraló valójában. Nagyon kevés falelválasztó bontja meg a funkciókat a terekben, amelyek magukban foglalják a nappali, hálószoba terület, vendégtér és úszómedence. Tiszta falak padlótól a mennyezetig polikarbonát panelekből (is arra utal, könnyedség) vágja a házat négy területen, a gyűrű belsejére néző üveg négyzet kialakítása. Kívülről, mindazonáltal, az ívek a falak csúszó perforált panelek fémlemez, egyfajta érzékelő akadályt képeznek, amely lehetővé teszi a fényszűrést a.


A vendégek megtalálják a belső tér az otthoni csupasz és spártai, csiszolt betonpadlóval és csak néhány egyszerű, de kifinomult műalkotással és tárgyzal, mint például Richard Venlet és Muller Van Severen.


Mint Solo Pezo, az általános elrendezést a szimmetria elérésére tett kísérlet vezérli, amely úgy tűnik, hogy az egyetlen elem fogalmilag elválasztja az építési természetes környezetétől.


Ebben a térbeli korlátok feltárásában, a belső és külső határok meghatározatlanságában, menedék és szabadság között, mesterséges és természetes között, az épített tér csökkentésére irányuló erőfeszítés rejlik, hogy szinte láthatatlanná tegye, és biztosítja, hogy tulajdonságai hangsúlyozzák környezetének természeti szépségét. Az otthon, mint olyan hely, ahol nincs szükségünk védekezésre, Megvéd, elrejt, vagy elszigeteljük magunkat a vad dimenziótól. Még jobban, mint a Solo Pezo projektben, Átláthatóság, könnyűség, Rugalmasság, és a tárgyak és szerkezetek hiánya másodlagossé teszi az építészetet a nem szennyezett természeti környezet szempontjából, minden határ megszüntetése.


Ebben az értelemben természetes, hogy az épületnek energia önellátónak kell lennie, mivel a tétel nem kapcsolódik semmiféle rácshoz.


Fotovoltaikus panelek a gyűrű alakú tetőn hő- és elektromos energia tárolásra, amíg a vizet kiveszik a földből, és megtisztítják, hogy használat után visszajuttatják hozzá. Mi teszi ezeket a szolgáltatási kötetek szokatlan az, ahogy művész Pieter Vermeersch alakította át őket egy hely-specifikus telepítés alkalmazásával akril festék: a hengeres tartályok színei képi dimenziót adnak az otthon képének, a valóság reprezentációja, a teljesítmény tökéletesen kifejezve az otthoni által tervezett OFFICE Kersten Geers David Van Severen.

Másolás jobbra © 2019 YUYAO JIASIDA NAPLAP ZRT.

Menü