Σπίτι » Ειδήσεις » Ειδήσεις βιομηχανίας
Ειδήσεις βιομηχανίας

ΓΡΑΦΕΙΟ Kersten Geers David Van Severen: Ατομική κατοικία στο Matarra Mat ± a

Ώρα: 2018-12-06

ΓΡΑΦΕΙΟ Kersten Geers David Van Severen: Ατομική κατοικία στο Matarra Mat ± a

Το δεύτερο σόλο σπίτι στην ορεινή περιοχή Matarraña, νότια της Βαρκελώνης, είναι ένα οικιακό πείραμα που περιλαμβάνεται σε ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό πρόγραμμα «Χωρίς πελάτη” γνωστό ως Solo Houses. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κτιρίου στο 2013 σε σχέδια από το Χιλής ντουέτο Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen στο Cretas, Μια άλλη πειραματική εξοχική κατοικία έχει πλέον ολοκληρωθεί πάνω σε ένα από τα οροπέδια της Matarraña, το Solo House που σχεδιάστηκε από Βέλγους αρχιτέκτονες ΓΡΑΦΕΙΟ Kersten Geers David Van Severen.


Αυτό που κοινό έχουν τα δύο έργα δεν είναι μόνο η τοποθεσία τους, σε βραχώδη γη φυτεμένη με αμπελώνες και ελαιώνες μέσα σε πλούσια βλάστηση, αλλά και την άποψή τους. Όπως το Solo Pezo, η βίλα που σχεδιάστηκε από το ΓΡΑΦΕΙΟ Kersten Geers David Van Severen φαίνεται να θέλει να κρυφτεί μέσα στα ψηλά δέντρα, ένα απομονωμένο, ιερατικό μνημείο για τον εαυτό του και για τον στοχασμό της φύσης ως καθημερινής εμπειρίας.


Τα δύο έργα μοιράζονται επίσης το ίδιο δομικό υλικό, γυμνό σκυρόδεμα με λεία επιφάνεια. ΓΡΑΦΕΙΟ Ο Kersten Geers David Van Severen σχεδίασε ένα κτίριο με αυστηρό γεωμετρικό σχήμα: ένα δαχτυλίδι. Δύο δακτύλιοι από μέτρηση σκυροδέματος 45 τα μέτρα διαμέτρου υπερτίθενται για να σχηματίσουν το πάτωμα και την οροφή, με τέσσερις ευθείες σειρές οκτώ γυμνών στηλών από σκυρόδεμα μεταξύ τους για δομική στήριξη. Μια σειρά μεταφορών μπορεί να εφαρμοστεί στο έργο, από το λεωφορείο UFO στο "Το πανόραμα του ουράνιου τόξου", ο στρογγυλός διάδρομος του καλλιτέχνη χρωματισμένου γυαλιού Olafur Eliasson που εγκαταστάθηκε στη στέγη του μουσείου τέχνης ARoS στο Ώρχους. Ή, ως Bas Princen, ο γνωστός φωτογράφος που παρείχε τη δυνατότητα φωτογραφίας στο Solo House, προτείνει, οι Βέλγοι αρχιτέκτονες μπορεί να έχουν επηρεαστεί από το τετραεδρικός δικτυωτός χαρταετός σχεδιασμένος από τον Alexander Graham Bell, που μελέτησε αυτό το είδος παιχνιδιού” πριν πειραματιστείτε με την κατασκευή ενός πραγματικού αεροπλάνου.


Όποια και αν είναι η μεταφορά, το έργο σίγουρα έχει να κάνει με την πτήση, τουλάχιστον έμμεσα. Η απόλυτη απουσία οποιασδήποτε προφανής σύνδεσης με το έδαφος, εκτός από τη βαρύτητα του δομικού υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο, προτείνει την ιδέα ενός προσωρινού σπιτιού, που είναι πραγματικά μια εξοχική κατοικία. Πολύ λίγοι διαχωριστές τοίχων διασπώνουν τις λειτουργίες στους χώρους, που περιλαμβάνουν καθιστικό, χώρο υπνοδωματίου, χώρο επισκεπτών και πισίνα. Διαφανείς τοίχοι από πάνελ πολυανθρακικού από το δάπεδο μέχρι την οροφή (προτείνει επίσης ελαφρότητα) κόψτε το σπίτι σε τέσσερις περιοχές, σχηματίζοντας ένα γυάλινο τετράγωνο που βλέπει στο εσωτερικό του δακτυλίου. Στην έξω πλευρά, Από την άλλη, τα τόξα των τοίχων είναι συρόμενα διάτρητα φύλλα από λαμαρίνα, σχηματίζοντας ένα είδος αντιληπτικού φραγμού που επιτρέπει στο φως να διεισδύσει.


Οι επισκέπτες θα βρουν το εσωτερικό του σπιτιού και το Spartan, με γυαλισμένα δάπεδα από μπετόν και λίγα απλά αλλά εκλεπτυσμένα έργα τέχνης και αντικειμένων, όπως έπιπλα του Richard Venlet και του Muller Van Severen.


Όπως και στο Solo Pezo, η συνολική διάταξη καθοδηγείται από την προσπάθεια επίτευξης συμμετρίας, που φαίνεται να είναι το μόνο στοιχείο που διαχωρίζει εννοιολογικά την κατασκευή από το φυσικό περιβάλλον.


Σε αυτήν την εξερεύνηση χωρικών περιορισμών, στην αβεβαιότητα των ορίων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, μεταξύ καταφυγίου και ελευθερίας, μεταξύ τεχνητού και φυσικού, έγκειται στην προσπάθεια μείωσης του δομημένου χώρου, το κάνουν σχεδόν αόρατο, και βεβαιωθείτε ότι οι ιδιότητές του υπογραμμίζουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου Το σπίτι ως μέρος όπου δεν χρειάζεται να υπερασπιστούμε, προστατεύω, κρύβω, ή να απομονωθούμε από την άγρια ​​διάσταση. Ακόμα περισσότερο από ό, τι στο έργο Solo Pezo, διαφάνεια, ελαφρότητα, ευκαμψία, και η απουσία αντικειμένων και κατασκευών καθιστούν την αρχιτεκτονική δευτερεύουσα σημασία για το μη μολυσμένο φυσικό περιβάλλον, καταργώντας όλα τα όρια.


Υπό αυτήν την έννοια, είναι φυσικό το κτίριο να είναι ενεργειακό αυτόνομο, καθώς η παρτίδα δεν είναι συνδεδεμένη με κανένα είδος πλέγματος.


Τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή σε σχήμα δακτυλίου τροφοδοτούν θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια για αποθήκευση, ενώ το νερό αντλείται από το έδαφος και καθαρίζεται για να το επιστρέψει μετά τη χρήση. Αυτό που κάνει αυτούς τους όγκους υπηρεσιών ασυνήθιστο είναι ο τρόπος με τον οποίο ο καλλιτέχνης Pieter Vermeersch τις έχει μετατρέψει σε εγκατάσταση για συγκεκριμένη τοποθεσία εφαρμόζοντας ακρυλικό χρώμα: Τα χρώματα στις κυλινδρικές δεξαμενές δίνουν στην εικόνα του σπιτιού μια εικονογραφική διάσταση, σε μια αναπαράσταση της πραγματικότητας, μια παράσταση που εκφράζεται τέλεια στο σπίτι που σχεδιάστηκε από το OFFICE Kersten Geers David Van Severen.

Αντιγραφή δεξιά © 2019 CO. ΦΎΛΛΩΝ ΉΛΙΩΝ YUYAO JIASIDA, ΕΠΕ

Μενού