Casa » Notícies » Notícies de la indústria
Notícies de la indústria

OFICINA Kersten Geers David Van Severen: Casa en solitari al Matarranya

Hora: 2018-12-06

OFICINA Kersten Geers David Van Severen: Casa en solitari al Matarranya

La segona casa en solitari a la muntanya del Matarranya, al sud de Barcelona, és un experiment residencial inclòs en un ambiciós programa de construcció "sense client” conegudes com a Cases Solistas. Després de finalitzar el primer edifici a 2013 plans del duo xilè Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen a Cretas, una altra casa de vacances experimentals s'ha completat sobre un dels altiplans del Matarranya, la Casa Solo dissenyada pels arquitectes belgues OFFICE Kersten Geers David Van Severen.


El que tenen en comú els dos projectes no és només la seva ubicació, en terrenys rocosos plantats de vinyes i oliveres enmig d'una vegetació luxuriant, però també el seu punt de vista. Com el Pezo en solitari, la vila dissenyada per l'OFFICE Kersten Geers David Van Severen sembla voler amagar-se enmig dels arbres alts, un aïllat, monument hieràtic a si mateix i a la contemplació de la natura com a experiència quotidiana.


Els dos projectes també comparteixen el mateix material de construcció, formigó nu amb una superfície llisa. OFFICE Kersten Geers David Van Severen va dissenyar un edifici amb una forma geomètrica rigorosa: un anell. Dos anells de formigó de mesura 45 metres de diàmetre se superposen per formar el terra i la coberta, amb quatre files rectes de vuit columnes de formigó nu entre elles per a suport estructural. Es poden aplicar diverses metàfores al projecte, des d'un transbordador UFO a "El teu panorama de l'arc de Sant Martí", la passarel·la rodona de l'artista de vidre de colors Olafur Eliasson instal·lada a la teulada del museu d'art ARoS a Aarhus. O, com a Baix Príncep, el conegut fotògraf que va proporcionar la foto a la Casa Solo, Suggereix, els arquitectes belgues podrien haver estat influenciats per la Milà d'estructura tetraèdrica dissenyat per Alexander Graham Bell, que va estudiar aquest tipus de "joguines"” abans d'experimentar amb la construcció d'un veritable avió.


Sigui quina sigui la metàfora, el projecte definitivament té alguna cosa a veure amb el vol, almenys indirectament. L'absència total de qualsevol connexió aparent amb el terra, a part de la gravetat del material estructural del qual està fabricat, suggereix la idea d'un habitatge temporal, que és el que realment és una casa de vacances. Molt pocs separadors de paret trenquen les funcions en els espais, que inclouen una zona d'estar, una zona de dormitori, una zona de convidats i una piscina. Parets transparents fabricades en panells de policarbonat de terra a sostre (suggerint també lleugeresa) tallar la casa en quatre zones, formant un quadrat de vidre orientat a l'interior de l'anell. A l'exterior, D'altra banda, els arcs de les parets són panells corredissa perforats de xapa, formant una mena de barrera perceptiva que permet filtrar la llum a través de.


Els clients trobaran l'interior de la casa nua i espartana, amb terres de formigó polit i només unes poques obres d'art i objectes senzills però refinats, mobiliari de Richard Venlet i de Muller Van Severen.


Com en Pezo en solitari, la disposició general es guia per l'intent d'aconseguir simetria, que sembla ser l'únic element conceptualment que separa la construcció del seu entorn natural.


En aquesta exploració dels confins espacials, en la indeterminació dels límits entre l'interior i l'exterior, entre refugi i llibertat, entre artificial i natural, l'esforç per reduir l'espai construït, fer-lo gairebé invisible, i assegurar que les seves qualitats subratllen la bellesa natural del seu entorn. La llar com a lloc on no necessitem defensar, Protegir, Amagar, o aïllar-nos de la dimensió salvatge. Fins i tot més que en el projecte Solo Pezo, Transparència, Lleugeresa, Flexibilitat, i l'absència d'objectes i estructures fan que l'arquitectura sigui secundària en importància al seu entorn natural incontaminat, s'està allunyant amb tots els límits.


En aquest sentit, només és natural que l'edifici sigui autosuficient energèticament, ja que el solar no està connectat a cap tipus de quadrícula.


Plaques fotovoltaiques sobre la calor de subministrament de sostre en forma d'anell i energia elèctrica per a emmagatzematge, mentre que l'aigua es treu del terra i es purifica per ser retornada a ella després del seu ús. El que fa inusuals aquests volums de servei és la manera com l'artista Pieter Vermeersch els ha transformat en una instal·lació específica del lloc mitjançant l'aplicació de pintura acrílica: els colors dels dipòsits cilíndrics donen a la imatge de la llar una dimensió pictòrica, en una representació de la realitat, una actuació perfectament expressada a la llar dissenyada per OFFICE Kersten Geers David Van Severen.

Copia la © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO, LTD

Menú