дома » НАВІНЫ » навіны галіны
навіны галіны

ОФІС Керстэна Гірса Дэвід Ван Северэн: Індывідуальны дом у Матарране

час: 2018-12-06

ОФІС Керстэна Гірса Дэвід Ван Северэн: Індывідуальны дом у Матарране

Другі сольны дом у горным рэгіёне Матаранья, на поўдзень ад Барселоны, гэта жылы эксперымент, уключаны ў грандыёзную будаўнічую праграму “Без кліента” вядомы як Сольныя дамы. Пасля завяршэння першага будынка ў 2013 у планах чылійскага дуэта Маўрысіо Пеза & Сафія фон Эльрыхсхаўзен у Крэсе, Яшчэ адзін эксперыментальны дом для адпачынку быў завершаны на адным з плато Матаранья, Дом сола, распрацаваны бельгійскімі архітэктарамі ОФІС Керстэн Гірс, Дэвід Ван Северэн.


Два агульных праекта аб'ядноўвае не толькі іх размяшчэнне, на камяністых землях, пасаджаных вінаграднікамі і аліўкавымі гаямі сярод пышнай расліннасці, але і іх пункт гледжання. Як Сола Пеза, віла, распрацаваная офісам Керстэна Гірса, Дэвід Ван Северэн, здаецца, хоча схавацца сярод высокіх дрэў, ізаляваны, помнік іерархаў сабе і сузіранню прыроды як штодзённага вопыту.


Абодва праекта таксама маюць адзін і той жа будаўнічы матэрыял, голы бетон з гладкай паверхняй. Кабінет Керстэна Гірса Дэвід Ван Северэн распрацаваў будынак з строгай геаметрычнай формай: кальцо. Два кольца з бетонных вымярэнняў 45 метраў у дыяметры накладваюцца на падлогу і дах, з чатырма прамымі радамі з васьмі голых бетонных калон паміж імі для канструктыўнай апоры. Шэраг метафар можа быць ужыты да праекта, ад шатла да НЛА да "Ваша вясёлкавая панарама", круглая дарожка мастака з каляровага шкла Олафура Эліясана ўсталявана на даху мастацкага музея ARoS у Орхусе. або, як Бас Прынс, вядомы фатограф, які прадаставіў функцыю фотаздымка ў Доме сола, мяркуе, бельгійскія архітэктары цалкам маглі паўплываць на тэтраэдральны каршун, распрацаваны Аляксандрам Грэмам Бэлам, які вывучаў такую ​​"цацку"” перш чым эксперыментаваць з будаўніцтвам сапраўднага самалёта.


Якая б ні была метафара, праект, безумоўна, мае дачыненне да палёту, па меншай меры ўскосна. Поўная адсутнасць якой-небудзь відавочнай сувязі з зямлёй, акрамя цяжару канструктыўнага матэрыялу, з якога ён выраблены, мяркуе ідэю часовага дома, што такое дом адпачынку на самай справе. Вельмі нешматлікія раздзяляльнікі сцен разбіваюць функцыі ў прасторах, якія ўключаюць жылую зону, зона спальні, зона для гасцей і басейн. Ачысціце сцены з палікарбанатных панэляў ад падлогі да столі (таксама мяркуе лёгкасць) разрэзаць дом на чатыры зоны, утвараючы шкляны квадрат, звернуты на ўнутраную частку кольца. З вонкавага боку, з другога боку, дугі сцен слізгаюць перфараванымі панэлямі з ліставога металу, утвараючы своеасаблівы ўспрымальны бар'ер, які дазваляе святло фільтраваць.


Госці знойдуць інтэр'ер дома голы і спартанскі, з паліраванай бетоннай падлогай і толькі некалькімі простымі, але вытанчанымі творамі мастацтва і прадметамі, напрыклад, мэбля Рычарда Венлета і Мюлера Ван Северэна.


Як у Сола Пеза, агульная планіроўка кіруецца спробай дасягнуць сіметрыі, які, здаецца, адзіны элемент, які канцэптуальна аддзяляе будаўніцтва ад яго прыроднага асяроддзя.


Пры гэтым даследаванне прасторавых межаў, у нявызначанасці межаў унутры і звонку, паміж прытулкам і свабодай, паміж штучным і натуральным, крыюцца намаганні па скарачэнні забудаванай прасторы, зрабіць яго амаль нябачным, і пераканацца, што яго якасці падкрэсліваюць прыродную прыгажосць наваколля. Дом, як месца, дзе нам не трэба абараняцца, абараняць, схаваць, альбо ізаляваць сябе ад дзікага вымярэння. Нават больш, чым у праекце Solo Pezo, празрыстасць, лёгкасць, гнуткасць, і адсутнасць аб'ектаў і збудаванняў робяць архітэктуру другарадным па значнасці для незабруджанага прыроднага асяроддзя, сыходзіць з усіх межаў.


У гэтым сэнсе цалкам натуральна, што будынак павінен быць энергетычным самадастатковым, бо лот не падключаны да нейкай сеткі.


Фотаэлектрычныя панэлі на кальцавой даху забяспечваюць цяплом і электрычнай энергіяй для захоўвання, у той час як вада выводзіцца з зямлі і чысціцца, каб вярнуцца да яе пасля выкарыстання. З-за таго, што гэтыя аб'ёмы паслуг незвычайныя, гэта тое, як мастак Пітэр Вермерш ператварыў іх у інсталяцыю, прызначаную для сайта, наносячы акрылавую фарбу: колеру на цыліндрычных рэзервуарах надаюць вобразу дома выяўленчае вымярэнне, у паданні рэчаіснасці, спектакль, выдатна выражаны ў доме, распрацаваным офісам Керстэна Гірса Дэвідам Ван Северэнам.

Скапіруйце прама © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO., LTD

Меню