NL

NL
huis » NUUS » bedryf Nuus
bedryf Nuus

KANTOOR Kersten Geers David van Severen: Solo huis in Matarraña

tyd: 2018-12-06

KANTOOR Kersten Geers David van Severen: Solo huis in Matarraña

Die tweede solo-huis in die bergagtige streek van Matarraña, suid van Barcelona, is 'n residensiële eksperiment ingesluit in 'n ambisieuse konstruksie program "sonder 'n kliënt” bekend as solo huise. Na voltooiing van die eerste gebou in 2013 aan planne deur die Chileense duo Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen in Cretas, nog 'n eksperimentele vakansie huis is nou voltooi bo een van die Plato van Matarraña, die Solo House ontwerp deur Belgiese argitekte KANTOEN Kersten Geers David Van Severen.


Wat die twee projekte in gemeen het, is nie net hul ligging nie, op rotsagtige grond geplant met wingerde en olyfboorde te midde van luxuriant plantegroei, maar ook hul standpunt. Soos die solo Pezo, die Villa ontwerp deur die kantoor Kersten Geers David van Severen blyk te wil om te verberg te midde van die hoë bome, 'n geïsoleerde, hiërargatiese monument vir homself en die bepeinsing van die natuur as 'n alledaagse ervaring.


Die twee projekte deel ook dieselfde konstruksiemateriaal, kaal beton met 'n gladde oppervlak. KANTOOR Kersten Geers David Van Severen het 'n gebou met 'n streng meetkundige vorm ontwerp: 'n ring. Twee ringe beton meet 45 meter in deursnee is superopgelê om die vloer en die dak te vorm, met vier reguit rye van agt kaal betonkolomme tussenin vir strukturele ondersteuning. 'N aantal metahors kan toegepas word op die projek, van 'n UFO-pendel na â € ourJou reënboogpanoramaâ €, die ronde paadjie van gekleurde glaskunstenaar Olabont Eliasson geïnstalleer op die dak van ARoS Art Museum in Aarhus. of, as bas Prinsuv, die bekende fotograaf wat die foto-funksie op die solo-huis verskaf het, Dui daarop, die Belgiese argitekte kan goed beïnvloed deur die tetrahedral stut vlieër ontwerp deur Alexander Graham Bell, wat hierdie soort “speelding” bestudeer het” voordat u met die konstruksie van 'n ware vliegtuig eksperimenteer.


Wat ook al die metafoor, die projek het beslis iets met vlug te doen, ten minste indirek. Die totale afwesigheid van enige oënskynlike verband met die grond, anders as die swaartekrag van die struktuurmateriaal waarvan dit gemaak is, stel die idee van 'n tydelike huis voor, Dit is wat 'n vakansie huis is regtig. Baie min muurverdelers breek die funksies in die ruimtes, wat 'n leefarea insluit, 'n slaapkamer area, 'n gaste-area en 'n swembad. Duidelike mure gemaak van vloer-tot-plafon polikarbonaat panele (stel ook lighartigheid) sny die huis in vier dele, vorming van 'n glasvierkant wat na die binnekant van die ring kyk. Aan die buitekant, aan die ander kant, die boë van die mure gly geperforeerde panele van plaatmetaal, die vorming van 'n soort skerpsinnige versperring wat ligte filter laat deur.


Gaste sal die binneland van die huis kaal en Spartan vind, met gepoleerde betonvloere en slegs enkele eenvoudige, maar verfynde kunswerke en voorwerpe, soos meubels deur Richard Venlet en deur Muller van Severen.


Soos in solo Pezo, die algemene uitleg word gelei deur die poging om simmetrie te bewerkstellig, dit blyk die enigste element te wees wat die konstruksie van die natuurlike omgewing skei.


In hierdie verkenning van ruimtelike grense, in die onbepaaldheid van die grense tussen binne en buite, tussen skuiling en vryheid, tussen kunsmatige en natuurlike, lê die poging om die beboude ruimte te verminder, maak dit byna onsigbaar, en sorg dat die kwaliteit daarvan die natuurlike skoonheid van sy omgewing onderstreep. Die huis as 'n plek waar ons nie nodig het om te verdedig, beskerm, Versteek, of isoleer onsself van die wilde dimensie. Selfs meer as in die Solo Pezo-projek, Deursigtigheid, lighartigheid, buigsaamheid, en die afwesigheid van voorwerpe en strukture maak die argitektuur sekondêr van belang vir die onbesmette natuurlike omgewing, om alle grense weg te doen.


In hierdie sin is dit net natuurlik dat die gebou energie self-voldoende, aangesien die lot nie aan enige soort rooster gekoppel is nie.


Fotovoltaïese panele op die ring-vormige dak verskaf hitte en elektriese energie vir die stoor, terwyl water uit die grond getrek word en gesuiwer word om na gebruik teruggestuur te word. Wat hierdie diensvolumes ongewoon maak, is die manier waarop kunstenaar Pieter Vermeersch hulle omskep het in 'n webwerf-spesifieke installasie deur die gebruik van akriel verf: die kleure op die silindriese tenks gee die beeld van die huis 'n toonbeeld dimensie, in 'n voorstelling van die werklikheid, 'n prestasie perfek uitgedruk in die huis ontwerp deur kantoor Kersten Geers David van Severen.

Kopieer regs © 2019 YUYAO JIASIDA SUN SHEET CO, LTD

Kieslys